Deze 10 Limburgse heuvels moet je een keer gedaan hebben. Als je het extremer wilt, hebben we 20 toffe evenementen in Europa voor je uitgezocht. Wat staat er in de Procycling Seizoensgids 2020? Wij testten de nieuwe Specialized Turbo Levo al, een ongelooflijk lichte e-mtb!
Fiets
Zondag in Zeeland
NK Tegenwindfietsen

Liefhebbers van wind en slecht weer opgelet: zondag vindt het NK Tegenwindfietsen plaats! Volgens de voorspellingen krijgen we aanstaande zondag de eerste storm van 2020. Alle seinen op groen dus voor de organisatie van het zesde Eneco NK Tegenwindfietsen om het signaal ‘We kriehen sturm!’ af te geven”, laat de organisatie weten. Check de site voor het laatste nieuws.

Fiets
Inclusief video en rijtest
Specialized Turbo Levo SL

Als een fabrikant het voor elkaar krijgt de grenzen tussen E-bike en een ‘mechanische’ fiets dusdanig te vervagen dat je nauwelijks nog waarneemt dat je met een elektrisch ondersteunde fiets op pad bent. Dan ben je goed bezig. Een E-bike is zwaar, log en vooral niet nodig. Een fiets voor ‘oude’ mensen. Niets van dat alles is waar. En zeker niet met de nieuwe Specialized Levo SL. De fiets waarmee Specialized een volledig nieuw segment en bijbehorende doelgroep uit de vijver vist. Wij konden hem al serieus aan de tand voelen...

Fiets
10 heuvels in Limburg
Deze moet je een keer gedaan hebben

Er gaat weinig boven een rondje fietsen in Limburg. Natuurlijk zijn de Cauberg en Bemelerberg niet te vergelijken met de Mont Ventoux of Stelvio, maar toch is het in het zuidelijkste puntje van Nederland prima vertoeven qua hoogtemeters. Welke heuvels mogen er absoluut niet ontbreken op je route? Wij hebben de 10 leukste en bekendste klimmetjes op een rij gezet. Hoeveel heb jij er al beklommen?

Fiets
Slecht voor je prestaties?
Trainingsstage in het warme zuiden

De basisconditie vorm je door veel duurtrainingen te doen. In Nederland is het in de eerste maanden van het jaar vaak koud en nat, waardoor veel (recreatieve) wielrenners ervoor kiezen om in bijvoorbeeld Spanje hun kilometers te maken. “Ik wil veertien dagen rijden in temperaturen van 30 graden of meer omdat ik dan de eerste drie dagen kan wennen aan de warmte en er daarna nog genoeg tijd is om flink te trainen. Mijn teamgenoten vragen zich af of zulke warme omstandigheden ons niet belemmeren om goed te presteren bij terugkomst in ons koelere Nederland.” Hoe zit dat? Inspanningsfysioloog Adrie van Diemen legt het uit.

Fiets
Top 20
Extreme fietsdoelen in Europa

Doe maar gek, dan doe je gewoon genoeg! Een 100 kilometer fietsrit voltooi je zonder blikken of blozen en de Stelvio doet je niet meer wakker liggen? Je wilt een extremer, toffer fietsdoel om je tanden in te zetten in 2020? Voila, we hebben er 20 voor je op een rijtje gezet, die je in Europa kan doen, zodat je geld en tijd niet als smoes kunt gebruiken – kies maar. Als je nu je zinnen zet op een van deze doelen, heb je zelfs nog genoeg tijd om te trainen!

Fiets
Ontslag veldrijdster Bakker
Gereden met verkeer materiaal

Manon Bakker is door haar ploeg Experza CX op staande voet ontslagen. Donderdag bracht de ploeg het nieuws naar buiten, maar gaf het geen reden voor de breuk op. Een dag later kwam de aap uit de mouw: Bakker reed tijdens het WK op verkeerd materiaal. De Nederlandse renster eindigde in Dübendorf als vijfde bij de beloftes, maar reed niet op materiaal van de sponsor. Ze reed met andere wielen en tubes rond. Uitgerekend op de belangrijkste dag van het jaar. De sponsor was allesbehalve tevreden.

Fiets
Lezerstest
Scott Scale 960

‘Hoeveel jaar gaat dat frame al mee, hij lijkt al jaren hetzelfde?’ Een vraag van één van de testers. Hoewel de range aluminium Scale fietsen door de jaren heen wel degelijk zijn geüpdatet blijven de looks inderdaad al jaren ongeveer hetzelfde. Maar belangrijker is hoe de fiets rijdt. De mening van onze testers lees je in deze lezerstest op de site.

Fiets
Inclusief koerskalender
Procycling Seizoensgids 2020

In deze editie van Procyling: 

  • De ploegleiding van Jumbo-Visma is duidelijk. ‘Wij willen de Tour winnen’. Interview met sportief directeur Merijn Zeeman.
  • Team Sunweb. Na het vertrek van Tom Dumoulin wordt dit seizoen nadrukkelijk ingezet op de voorjaarskoersen.
  • In november overleed Raymond Poulidor. Een terugblik op de carrière en het leven van de Eeuwige Tweede.
  • Exclusief interview met Geraint Thomas. De Tourwinnaar van 2018 staat er naar eigen zeggen veel beter voor dan een jaar geleden.
Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Instagram Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer