Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 11 maart 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! 


Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. 

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement


Online balletlessen via zoom voor de dansers van Het Nationale Ballet: het begon als een noodgedwongen oplossing tijdens de eerste lockdown maar groeide uit tot een wereldwijd succes. Nadat de eerste livesteams van Het Nationale Ballet op Facebook enthousiast waren ontvangen, maakten ze een reeks balletlessen openbaar op YouTube. De serie behaalde vervolgens meer dan 2,5 miljoen views en vele kijkers oefenden thuis mee.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


‘Yoga & Dans als Levenskunst’

Foto Ilse Anthonijsz
Voor veel mensen lijkt Yoga & Dans ver weg van het leven van alledag. Maar Yoga & Dans staat dichter bij de dagelijkse praktijk dan je denkt. Magda en Ilse beschrijven in hun boek hoe cursisten en zijzelf hun ervaring integreren in leven en werk. Herkenbare voorbeelden vanuit jarenlange ervaring van Magda als docent en Ilse als interimmanager.



10 Tips van Isabelle Beernaert voor het doen van audities

De eerste audities voor de dansopleidingen zijn al van start gegaan, maar als danser zal je je moeten blijven bewijzen en auditie moeten blijven doen. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op wat er gaat komen. Isabelle Beernaert is choreografe voor diverse productiehuizen en evenementen zowel in de media, mode en theaterwereld. Ze choreografeerde haar eigen producties en heeft vele interesses en ambities. Als danseres en choreografe heeft ze veel ervaring en weet ze als geen ander waarnaar wordt gekeken tijdens de audities. Speciaal voor Dans Magazine zette ze 10 tips op een rijtje.


Complimenten tijdens een dansles: hoe doe je dat bij kinderen?

Het geven van complimenten is ontzettend belangrijk. Helemaal voor dansers, die mentaal en fysiek nogal wat te verduren krijgen. Een compliment zorgt bijvoorbeeld voor betere prestaties en heeft een positieve invloed op samenwerkingen. Maar hoe zit dat eigenlijk bij kinderen? Hoe kun je die het beste een compliment geven, die ook nog eens positief bijdraagt aan hun ontwikkeling? Wij zochten het voor je uit en hebben 6 tips voor je op een rijtje gezet.


Winnen! Wij mogen 3 boeken weggeven

Bij Dans Magazine kun je echt van alles winnen: o.a. het boek Yoga & Dans als levenskunst. Wil je kans maken op één van de drie boeken die door Ilse en Magda beschikbaar worden gesteld? Klik hier en beantwoord de vraag:
Welke associaties komen bij je op wanneer je de titel 'Yoga & Dans als Levenskunst' leest?



5 voordelen van buiten dansen

Inmiddels raken we steeds meer gewend aan de coronamaatregelen en ontstaan er steeds creatievere alternatieven. Met het mooie weer zijn er bijvoorbeeld steeds meer danslessen die buiten kunnen plaatsvinden. En dat is goed nieuws, want dansen in de buitenlucht brengt nóg meer voordelen met zich mee. Niet alleen in de zon, maar ook in andere weersomstandigheden kan buiten dansen een bijzondere ervaring zijn. Wij hebben de 5 voordelen van buiten dansen voor je op een rijtje gezet.


Herken jij deze 6 iconische dansmoves uit de jaren 60?

De jaren 60, de tijd van rock & roll en de dansmoves die daarbij komen kijken zijn vaak erg populair bij de jaren 60 themafeestjes. Ook al was je in die tijd misschien nog niet eens geboren, de pasjes worden doorgegeven en lijken nooit te worden vergeten. We hebben de bekende trends door de jaren heen al eerder besproken en ook specifiek die van de 00’s en de jaren 80. Nu gaan we nóg verder terug in de tijd, herken jij ze?


 


Ben jij de nieuwe stagiair(e) van Dansmagazine.nl?

Heb jij een vlotte pen en ben je op zoek naar een inspirerende stage waarmee je iedere dag met schrijven aan de slag bent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dansmagazine.nl is de website van het enige Nederlandse tijdschrift over dans: Dans Magazine. Alle dansstijlen komen aan de orde, als ook voorstellingen, dansgezelschappen, choreografen, dansers en festivals.


Steun het boekenvak, bestel bij Bazarow.com

Bazarow is een verkopende boekensite die inkomsten laat terugvloeien naar mensen in het boekenvak. We hebben dezelfde prijzen en voorwaarden als de grote internetreuzen, maar je euro’s worden beter besteed. Met een bestelling bij Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers én boekhandels. En als de sector weer sterker wordt, komen er alleen maar mooiere boeken en steun je zo natuurlijk ook je zelf, als lezer!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

 


Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven? 

Onze uitgever Virtùmedia is iets nieuws gestart: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. 

Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!

Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter.

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.