Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 22 april 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! 

Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. 

Met in het komende nummer:

  • Hoe Danseres Lindy Bremer de vrijheid zocht én vond
  • Hoe wordt een danser choreograaf?
  • De verbeelding gaat los op Julidans
  • Dans programmeren in coronatijd
  • Van je passie je beroep maken
  • De eredivisie van ballet in tijden van corona
     

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement


Top 3 dansnieuws

DOX speelt met Recht een voorstelling over de ongrijpbare grenzen van je eigen recht en het vormen van je identiteit, maar ook over eenzaamheid. 

Online dansspektakels vol actie op duizelingwekkende hoogte: de Rooftop Sessions van ISH Dance Collective zijn terug! Met nieuwe locaties, dansers en thema’s. 

Nederlands bekendste balletdanseres Igone de Jongh trekt voor Waldorf Astoria Amsterdam haar spitzen aan. Het luxehotel brengt dans weer tot leven met behulp van het grote talent van sterren chef Sidney Schutte en patissier Vipin Charly. 

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Ingezonden mededeling

SPRING’21: een verrassend programma met live ontmoetingen 

Van 20 mei t/m 29 mei presenteert SPRING Performing Arts Festival een uitdagend programma van internationale topkunstenaars op verschillende locaties in Utrecht. Met creatieve oplossingen van onze makers gaan we er alles aan doen om live ontmoetingen tussen kunstenaar en publiek mogelijk te maken. Het volledige programma en interviews vind je vanaf half april in het online magazine op springutrecht.nl 


Ezme Hetharia is dansfotografe: ''Ik ben onwijs dankbaar dat ik zo dansers kan helpen''

Ezme Hetharia werkt als dansfotografe en heeft haar eigen studio. Dankzij haar eigen danservaring weet ze hoe ze goede foto’s kan maken van dansers. Wij mochten haar interviewen over haar bijzondere carrière.


Wow! 100.000 kinderen dansen repetoire Scapino Ballet

Aangezien de voorstellingen van The Great Bean in Theater Rotterdam razendsnel waren uitverkocht, dansen de twee jonge dansmakers de komende week ook op 21 en 22 april in twee livestreams op Scapino Streamt. Verder kregen de kinderen op basisscholen deze week een cadeau in de vorm van Scapino Dans Energizers.


ISH brengt breakdance en freestyle voetbal samen in nieuwe dansfilm

In de docufilm FTBLL – Can you kick it brengt regisseur en choreograaf Marco Gerris een hommage aan dansvormen en disciplines die zijn geworteld in het straatleven. Al dansend en voetballend veroveren acht performers de stad met indrukwekkende bewegingen.


Populaire dansen door de twintigste eeuw heen

Dans bestaat best lang. Het werd vroeger al gebruikt voor rituelen en ceremonies, ook nu blijft het een sociale aangelegenheid. Wel beweegt het mee met de tijd. Vooral in de jaren 1920 tot 2000 waren er grote veranderingen in de populaire dans. Zo heeft elk decennium een specifieke dansstijl.


Zilveren jubileum voor Codarts' Master Danstherapie

Codarts Rotterdam heeft reden voor een feestje! De Master Danstherapie van de kunsthogeschool viert namelijk zijn 25-jarig bestaan. Hoe ze het gaan vieren? Een echt feest zit er natuurlijk niet in vanwege de coronamaatregelen. Wél organiseert Codarts een internationale online danstherapieconferentie op donderdag 29 en vrijdag 30 april.


 


Ben jij de nieuwe stagiair(e) van Dansmagazine.nl?

Heb jij een vlotte pen en ben je op zoek naar een inspirerende stage waarmee je iedere dag met schrijven aan de slag bent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dansmagazine.nl is de website van het enige Nederlandse tijdschrift over dans: Dans Magazine. Alle dansstijlen komen aan de orde, als ook voorstellingen, dansgezelschappen, choreografen, dansers en festivals.


Steun het boekenvak, bestel bij Bazarow.com

Bazarow is een verkopende boekensite die inkomsten laat terugvloeien naar mensen in het boekenvak. We hebben dezelfde prijzen en voorwaarden als de grote internetreuzen, maar je euro’s worden beter besteed. Met een bestelling bij Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers én boekhandels. En als de sector weer sterker wordt, komen er alleen maar mooiere boeken en steun je zo natuurlijk ook je zelf, als lezer!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

 


Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven? 

Onze uitgever Virtùmedia is iets nieuws gestart: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. 

Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!

Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.