Zoek de verschillen: sint-jacobs en sint-jansvlinder | De Noordwaard | Van bambi tot ree
Nieuwe route

Nieuwe route

Ontdek de grote stille Kalmthoutse Heide in Brabant met de zomerse wandelroute.
Roots
10x de mooiste heidegebieden

Augustus is dé maand om van de heide te genieten. Roots zette daarom de mooiste heidegebieden op een rijtje. Als je daar gaat wandelen let dan ook eens op de typische heidebewoners zoals de zandhagedis, de gladde slang, de adder, het konijn, de blauwvleugelsprinkhaan en de roodborsttapuit. En vergeet je camera niet!

Fotocredits: Elly van Niekerk

Roots
Kijk-tip
Sint-jacobs- of sint-jansvlinder

Hoewel de sint-jacobsvlinder en sint-jansvlinder geen familie van elkaar zijn, worden deze twee wel vaak door elkaar gehaald. Bekijk de video waarin de (duidelijke!) verschillen tussen beide nachtvlinders worden uitgelegd. 

Fotocredits: Eric van Hul

Roots
Goed nieuws
De Last Ice Area wordt beschermd gebied

De Canadese overheid heeft aangekondigd dat een gebied ter grootte van 322,000 km2 – ongeveer zo groot als Duitsland – ten noorden van Canada officieel beschermd zal worden. 

Roots
Bijzonder
Levenscyclus van de ree

De paartijd van de ree, ook wel bronst genoemd, valt in juli en augustus. Maar pas volgend jaar rond eind mei, begin juni worden de kalveren geboren. Dit gebeurt er na de paring in het lichaam van de geit.

Roots
Vogelen
Vogelboulevard De Noordwaard

Wie voor het eerst vanuit Werkendam over de Bandijk naar het Biesbosch Museumeiland rijdt, kijkt zijn of haar ogen uit. In plaats van de oude polders ligt hier een nieuw uitgestrekt, waterrijk gebied. Vanaf nieuwe uitkijkpunten zie je duizenden vogels. De nieuwe Noordwaard is één grote vogelboulevard!

Fotocredits: Agami/Markus Varesvuo

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer