Niet leesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Fiets
Nieuw
Shimano SLX en XT 12 speed groepsets

Het was te verwachten. Na de introductie van 12 speed en bijbehorende ommezwaai qua filosofie waren we vorig jaar erg enthousiast. Shimano had met de M9100 XTR groepset echt weer iets chiques uit de hoge hoed getoverd. Fluisterstille aandrijving, breed bereik, eenvoudig bedieningsgemak en een stel bikkelharde remmen. Mooi materiaal met bijbehorend prijskaartje. Maar in de breedte bleef Shimano achterlopen. 2x setups of 11 speed aandrijving met beperkt bereik. Nu is daar dus 12 speed in een betaalbare versie.

Fiets
Review
Zannata Z82

Deze Z82 past prima in de test van de racefietsen rond de 2500 euro die we in Fiets Magazine nr.6 testen. Het frame: een modern HM carbon monococque frame met carbon achterpatten, een slanke full carbon voorvork, ‘tapered’ en met een aerodynamische aansluiting bij het frame. Het onderste balhoofdlager meet 1 ¼, boven 1 1/8. Verder asymmetrische liggende achtervorken en een platte brede staande achtervork. In vergelijking met de ‘oude’ Z82 -tot 2017- is de kabeldoorvoer veranderd. 

Fiets
advertorial
Less Weight. Less Flats. Less Pain.

Less is less’ geldt in dit geval als je voor Tubeless kiest. Tubeless rijden voor wielrenners is inmiddels geen nieuw fenomeen meer, maar waarom zou je zonder binnenbanden gaan rijden? In dit geval geldt ‘Less is more’: Meer snelheid, meer grip en comfort en meer lekbestendigheid.
Check de vernieuwde Schwalbe Tubeless Technologie pagina met nieuwe TL montagevideo.

Laatste kans!
Met veel korting naar Limburgs Mooiste

Doe mee aan Limburgs Mooiste met veel korting! Je krijgt nu een gratis startbewijs bij zes nummers Fiets. Normaal betaal je voor het abonnement €37,50 maar dit weekend betaal je nog slechts €30! Gebruik hiervoor de kortingscode laatstekans in je winkelmand.

Fiets
Fiets
Nieuw
Merida eONE-SIXTY

Met de nieuwe eONE-SIXTY lijkt Merida een gooi te doen naar ‘beste E-bike op de markt’ We geven ze in ieder geval al een nominatie. Een korte blik op de ‘factsheet’ leert ons dat de nieuwe eONE-SIXTY in de verste verte niet op zijn voorganger lijkt. Gemixte wielmaat, integratie overal, moderne geometrie en een carbon frame. Ook het uiterlijk is een ware verademing. Een diepe blauw/groene kleur oogt luxe en verleidelijk. Klinkt goed hè! Op deze manier hoopt Merida weer voet aan wal te krijgen in de e-bike markt die momenteel overruled wordt met luxe producten.

Fiets
advertorial
Wahoo Elemnt Roam

De ELEMNT ROAM is ontworpen voor iedereen die iedere rit als een nieuw avontuur ziet. De krachtige, slimme navigatiefuncties zijn gecombineerd met een levendig, duurzaam 2,7” gorilla glass kleurendisplay om vertrouwen te bieden aan diegenen die nieuwe routes willen creëren en verkennen. De gratis ELEMNT Companion App helpt je bij het instellen, aanpassen en koppelen met je favoriete fiets-apps!

 

Fiets
Nieuwe collectie
Trek Top Fuel

Hageltje nieuw is de nieuwe reeks Top Fuel’s van Trek. Er is flink aan gesleuteld en Trek wil van de Top Fuel een mix maken van de oude strakke fully en een speelse trailbike. Een breder inzetbare fiets met opties om overal uit de voeten te kunnen. Trek plaatst de 2020 Top Fuel precies tussen een trailbike en een cross country fully in. Een flink aantal aanpassingen zijn er gedaan om het 2020 model breder inzetbaar te maken. Zo is de veerweg vergroot naar 115 millimeter van achter en 120 millimeter aan de voorkant. Tevens zijn er een behoorlijk aantal veranderingen geweest in de geometrie

Fiets
Fietshelm kopen?
5 Punten van aandacht!

Hoewel we bij Fiets ‘vrijheid, blijheid‘ propageren, kunnen we er met ons hoofd niet bij dat er nog steeds mensen zonder helm rondfietsen. Dus als jij je eerste racefiets of mountainbike koopt, is je tweede investering een helm, afgesproken? Als je een grote fietsenzaak inloopt, of online zoekt, zie je door de bomen al snel het bos niet meer. Honderden helmen zijn er. Hoe kies je de juiste? Comfort, veiligheid, ventilatie, aerodynamica en looks. Dit zijn de 5 punten die je (in volgorde van belangrijkheid) in overweging neemt bij aanschaf van een helm. In dit artikel gaan we er dieper op in.

Fiets
Podcast 3
Over gratis snelheid en de perfecte fiets

Gooi die kop in wind, blijf beuken tot je fietsmaten scheel kijken en het snot over hun gezichten is verspreid. Of toch niet? Nee, ga liever zo diep mogelijk voorover zitten en leg je armen bovenop het stuur. Duik onder de wind door. 

In de derde aflevering van de Fiets Podcast vertellen Rodrick de Munnik (hoofdredacteur Fiets en Procycling) en Marco van Bon (trainer) over aerodynamica, Mathieu van der Poel, de Giro, talentontwikkeling en de perfecte fiets. 

Fiets
Review: Rapha Explore
Schoenen voor naast de weg

Deze Rapha Explore schoenen zijn niet gemaakt voor asfalttijgers. Nee, hiermee moet je de wereld verkennen, ook naast de gebaande paden. Of, iets minder hoogdravend, je gaat er lekker je rondjes mee gravelen of mtb-en. Het zijn namelijk de eerste offroad schoenen van het merk. Ze zitten vol doordachte details. Zo lopen de veters door een soort dubbele laag van de upper. Trek je ze aan, dan gaat niet alleen de bovenkant strakker zitten maar sluit de schoen echt om je voet. Voor- en achterop zitten rubberen verstevigingen, handig bij dit inzetgebied.

Fiets
Fiets nr.6
inclusief touretappe boekje

In deze editie van Fiets:

  • Getest: modale racers rond de 2600 euro.
  • Getest: 16 kledingsets voor zomerse dagen.
  • Voeding: Wat eet je in de voorbereiding op een cyclo of meerdaagse wedstrijd? En onderweg?
  • Aerodynamica Een onderzoek aan de TU Eindhoven wijst uit dat een fietshouding met de ellebogen op het stuur de meest aerodynamische is. Hoe zit dat?

EXTRA TOURBIJLAGES: 40 pagina’s bijlage met een vooruitblik op het Grand Départ + een Tour-etappeboekje met hierin de etappeschema’s, hoogteprofielen en achtergronden.

Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Instagram Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer