Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Donderdag 4 mei 2023
 
 

In de kijker

   
 
130 miljoen euro voor nieuw Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen

De Vlaamse Regering maakt 130 miljoen euro vrij voor het nieuwe Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen (M HKA). Het huidige M HKA is gehuisvest in een verbouwde graansilo maar die locatie is te klein geworden. Het museum krijgt daarom een volledig nieuw gebouw. Met die investering wil de regering een hefboom creëren voor de bloei van onze hedendaagse kunstensector. De eerste stap in het project is de zoektocht naar een ontwerpteam.
Foto © Museum of Modern Art, Antwerp CC BY 2.0

 

 

Subsidies

   
 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE KUNSTENSECTOR
 
 

Events

   
 
16 mei: Laatste info- en schrijfsessie over de Brexit Adjustment Reserve

Wil je samenwerken, toeren of tentoonstellen in het Verenigd Koninkrijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor de Brexit Adjustment Reserve. Dat is een tijdelijke Europese subsidielijn die de nadelige gevolgen van de Brexit wil beperken. Tijdens een laatste infosessie op dinsdag 16 mei geven we meer uitleg over deze subsidiemaatregel. In de aansluitende schrijfsessie helpen we jou met je dossier. Inschrijven kan tot en met 11 mei.

 
16 mei: Ultimas 2022

Op 16 mei worden de Ultimas uitgereikt aan 13 laureaten in evenveel categorieën. Met die prijzen zet de Vlaamse Gemeenschap jaarlijks de cultuursector in de bloemetjes. Nog tot en met 9 mei kun je stemmen op jouw favoriet voor de Publieksprijs. De winnaar van die prijs wordt tijdens de awardshow bekendgemaakt. Die show is rechtstreeks te volgen op Radio1 en VRT Max. Wil je het hele gebeuren van dichtbij meemaken? Schrijf je dan snel in voor de feestelijke liveshow in Brussel. Let op: de plaatsen zijn beperkt!

 
26 mei en 16 juni: masterclass bemiddeling Kunst in Opdracht

Het platform Kunst in Opdracht speelt in op de nood aan vorming over bemiddeling bij kunstopdrachten in de publieke ruimte. Wil je je verdiepen in de rol van tussenpersoon die kunstenaar en opdrachtgever verbindt? Schrijf je dan in voor een masterclass bemiddeling Kunst in Opdracht op 26 mei of op 16 juni.

 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenbergstraat 9 · Brussel 1000 · Belgium