Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 26 maart 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Passie voor dans? Lees Dans Magazine!

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral: dans dóét. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld.

Heb jij een passie voor dans? Dan lees je Dans Magazine. Profiteer nu van introductiekorting én cadeaus.

Ook leuk om cadeau te geven. 


Top-3 dansnieuws

Nominaties voor de Nederlandse Dansdagen komen er weer aan!
Ieder jaar worden er bij de Nederlandse Dansdagen een aantal prijzen uitgereikt aan dansers en choreografen. De organisatie roept dansprofessionals én danspubliek op om hun stem uit te brengen. Jij kunt dus ook meebepalen!

Thuis van dans genieten? Hier de leukste alternatieven
De komende tijd kun je een theaterbezoekje wel even vergeten. Gelukkig zijn er gezelschappen die creatieve alternatieven hebben bedacht. Livestreams van voorstellingen, dansfilms en ander beeldmateriaal: de keuze is groot. 

Wat kan er nog wel: online theater en workshops van het Maas Theater
Onder het mom van ‘wat kan er nog wel’ heeft het Maas Theater een programma ontwikkeld voor kinderen, jongeren en ouders die thuis zitten en wel zin hebben in theater. 

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Cursus voor dansdocenten zonder diploma

Zomer 2020 start voor de tweede keer de cursus Verklaring van Bekwaamheid van Dansbelang. In deze cursus, die een vol jaar duurt, leer je basiskennis en een aantal basisvaardigheden voor het vak van dansdocent. Na afloop krijg je het keurmerk van Dansbelang NBDO, de vakorganisatie voor dansdocenten in Nederland. 

Aanmelden vóór 1 mei 2020. 


15 dansfilms om lekker te binge-watchen

Weet je even niet meer waar je naar moet kijken? En heb je al je favoriete series nu al wel drie keer gezien? Dit zijn vijftien dansfilms waar je de dag wel mee doorkomt. Maak het je comfortabel thuis en geniet van een hele hoop dans, van ballet tot hiphop, en alles ertussenin. 


Hoe balletlessen veranderd zijn door de jaren heen

Ballet is één van de oudste dansvormen die nog steeds op een traditionele manier wordt uitgevoerd. Door de jaren heen zijn er echter wel wat dingen veranderd. Meer dan 500 jaar geleden begon het ballet als amusement voor de Italiaanse adel, waarna het overgebracht werd naar het hof in Frankrijk. Inmiddels is ballet de basis voor veel dansstijlen en worden grote producties als Het Zwanenmeer en De Notenkraker al jarenlang opgevoerd.


In de spotlight: danser en psychologe Lara Drožđek

Lara Drožđek is een beginnend maker die zowel danser als psychologe is. In haar nieuwe voorstelling Teiro combineert ze beide disciplines. Wat je kunt verwachten volgens Lara: ‘fysiek en filmisch urban danstheater waarin de impact van trauma belicht wordt.’ 


7 afspeellijsten om thuis lekker op te dansen

In de dansles weet de docent vaak heel goed wat lekkere muziek is om op te dansen. Hoewel de dansscholen nu nog even gesloten zijn, is het toch fijn om in beweging te blijven. Dan maar een dansje in je slaapkamer.


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.