Voorkom eenzaamheid, blijf met elkaar in contact
Online versie
KRO-NCRV
Met open hart
Beste meneer, mevrouw,

Worden we zomaar met z’n allen ineens gedwongen om stil te vallen. En dat in de stille tijd voor Pasen. Stelt u zich voor dat dit een zegen in vermomming is. Ik deel graag een gedicht hierover met u #metopenhart.

Doet u ook mee? Deel uw eigen hoopvolle boodschap of troostende tekst op sociale media #metopenhart

Annemiek Schrijver

Video Annemiek   
Is zelfvertrouwen te koop?

Hoogleraar Liesbeth Woertman en schrijver Corien van Zweden vragen zich in talkshow Jacobine af waarom zo veel vrouwen (en mannen) ‘hun gezicht laten stollen tot een masker’. Annemarie De Vries- Postma staat, mede door haar dwarslaesie, juist positief tegenover chirurgische ingrepen.  

Bekijk uitzending   
Workshop Wishful Singing

Het gregoriaans is een manier van zingen die weinig mensen kennen, maar die eenvoudig te leren is. Volg de workshop van Wishful Singing bij Zin in Weekend. Stap even uit de dagelijkse hectiek en laat u meevoeren door rustgevende gregoriaanse melodieën.  

Volg de workshop   
In quarantaine: hoe is dat?
Frappant dat het woord ‘quarantaine’ juist in deze weken zo actueel is. Traditiegetrouw een tijd van bezinning, van stilstaan en betekenis geven aan de dingen die gebeuren in een mensenleven. Kruispunt over de impact van quarantaine. Wat doet afzondering met mensen?  
Bekijk uitzending   
Waarschuwing van overleden vader

De broer van Anne-Marie raakt getraumatiseerd na een ernstig auto-ongeluk met hun vader. Jaren later krijgt Anne-Marie een ingeving als ze met de auto haar broer op gaat halen: er zal opnieuw een ongeluk gebeuren, op precies dezelfde plek. Volgens Anne-Marie kan het niet anders: ze is gewaarschuwd door haar overleden vader.
 

Kijk It's a Miracle   
Corona Quarantaine Contact
Door het coronavirus zitten veel mensen thuis, maar juist nu is het belangrijk om naar elkaar om te kijken. KRO-NCRV wil mensen helpen om met elkaar in contact te komen. Zit u (uit voorzorg) in quarantaine en wilt u graag gebeld worden? Of wilt u iemand een hart onder de riem steken? Meld u dan aan voor het Corona Quarantaine Contact!
Aanmelden   
20.000 rozen voor de zorg

Met de rozen van een kweker uit Pijnacker brengen wij een bloemengroet aan het medisch personeel in Nederland. 
KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers: Met deze bloemengroet tonen we onze solidariteit. Dat willen we als KRO-NCRV uitdragen: omkijken naar elkaar.’ 

Meer lezen   
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Leuk   
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebookInstagram
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u bent ingeschreven voor de Inspiratie nieuwsbrief