Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 25 oktober 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kantoren balen van sigaar uit eigen doos fiscale uitgeverijen
Fiscalisten klagen over de positie van grote uitgeverijen als Wolters Kluwer en Sdu, en vinden dat ze te veel moeten betalen voor informatie die vrij beschikbaar zou moeten zijn. Dat schrijft het FD.
Lees verder »
20 centimeter, wat maakt het uit? Wel of geen BPM, aldus Gerechtshof
Twintig centimeter meer of minder, wat maakt het uit? Soms veel: of een ondernemer wel of geen BPM betaalt bijvoorbeeld. Het Gerechtshof Amsterdam heeft opnieuw benadrukt dat een voertuig pas kwalificeert als bestelauto voor de BPM, als het voldoet aan de inrichtingseisen. En met een twintig centimeter te lage kap is dat niet het geval, […]
Lees verder »
Advertorial: Visionplanner maakt accountancy relevanter

SBR Jaarrekening en Tussentijdse Cijfers. Je hele samenstelstraat in 1 cloudapplicatie. Met het snelstgroeiende online cloudplatform voor de accountancy ben je efficiënt waar het kan en diepgaand en uitgebreid waar het moet.
Vind jij het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren aan je klanten? Kom dan naar een demo van Visionplanner bij jou in de buurt.

Advertorial: Een signaal krijgen over de status van de btw-aangiften van uw cliënten?

Kom naar een Visma eAccounting Accountancy-demosessie en ontdek wat slimme accountancysoftware voor u kan betekenen. Schrijf u hier in!

‘Afscheidscadeau’ inkomsten uit vroegere dienstbetrekking
Geen vertrekpremie, maar een stimuleringspremie. Moest het bedrag dat een justitieambtenaar meekreeg van een ministerie daarmee aangemerkt worden als inkomsten uit vroegere dienstbetrekking? Volgens Hof Arnhem-Leeuwarden wel.
Lees verder »
Van elektrische voertuigen over op gepofte noten: géén kennismigrant
De Inspectie SZW en IND hebben tijdens een gezamenlijk inspectieproject 24 werkgevers van kennismigranten bezocht. Acht daarvan kregen een boete, omdat sprake was van misstanden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Leer in 2 dagen hoe BTW in de praktijk werkt!

Tijdens deze interactieve cursus op 7 en 14 nov. leert u alle ins en outs van de BTW. U krijgt o.a. uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels, regels voor transacties binnen en buiten de EG, aftrek van voorbelasting, teruggaaf BTW op oninbare vorderingen, BTW en e-commerce, BTW en onroerend goed en tips voor fiscale BTW-planning.

Lees verder »
Inspectie deelt miljoenen aan boetes uit wegens schijnconstructies
De Inspectie SZW heeft de afgelopen jaren in 157 gevallen onderzoeken gedaan naar schijnconstructies. In 61 gevallen konden er overtredingen worden vastgesteld. De boetes die zijn uitgedeeld lopen in de miljoenen euro’s.
Lees verder »
Varkenssector krijgt het moeilijker, zegt Rabobank
De Nederlandse varkenshouders krijgen het zwaar. Toenemende concurrentie en een gebrek aan draagvlak in de samenleving leiden tot een historisch aantal bedrijfsbeëindigingen, voorziet Rabobank in het rapport ‘Ontwikkelen binnen nieuwe grenzen’ over de perspectieven van de sector.
Lees verder »
Geen vermindering arbeidskorting bij emigratie buiten EU
In één jaar arbeidsinkomen uit een EU-land en uit een niet-lidstaat leidt niet tot een vermindering van arbeidskorting. Dat heeft Rechtbank Gelderland uitgesproken in het voordeel van een Nederlandse belastingplichtige die in de loop van 2015 emigreerde naar Costa Rica. Daar ging hij aan het werk en had hij ook inkomen.  
Lees verder »
Onverwachte toename BPM spekt schatkist
De aanschaf van nieuwe auto’s heeft de schatkist vorig jaar nog meer opgeleverd dan verwacht. In totaal ontving minister Wopke Hoekstra (Financiën) €2 miljard aan BPM, meldt het CBS op basis van nieuwe informatie. Dat is 30 % ofwel €449 miljoen meer dan in 2016.
Lees verder »
Topman Randstad wil minimumtarief voor zzp’ers
Hoofdbestuurder Jacques van den Broek van uitzendorganisatie Randstad wil een bodemtarief voor ZZP’ers, om de platformeconomie een halt toe te roepen en aldus uitholling van het sociale stelsel te voorkomen.
Lees verder »
Aedes: nog groter tekort aan controlerend accountants door ontwerpbesluit OOB
Woningcorporaties met meer dan 5.000 verhuureenheden (vhe) krijgen de status van ‘organisaties van openbaar belang’ (OOB). Aedes, koepel van woningcorporaties, had liever een verhoging naar 10.000 verhuureenheden gezien. Aedes reageert hiermee op het ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit toezicht accountantsorganisaties van minister  Hoekstra van Financiën.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vaak pech bij aanvullende pechhulpdekking

Veel autoverzekeringen bieden weinig tot geen hulp bij lekke band of lege tank. Wie op zijn autoverzekeringsaanvraag een vinkje zet bij ´aanvullende pechhulp meeverzekeren´ doet er goed aan om ook even de kleine lettertjes van die dekking te lezen. Schade als gevolg van een klapband, een leeggereden tank of per ongeluk verkeerde brandstof tanken wordt ook […]

Lees verder »
Verboden woorden in de accountancy
3 tips om je accountantskantoor te laten groeien zonder extra personeel
Btw-verhoging eenvoudig in al je administraties doorvoeren
OPLEIDINGEN
Update IFRS 2018
NBA Opleidingen
1 november 2018
Fiscale actualiteiten – Assistenten kring 2018-2019
SRA
20 november 2018
Schakelprogramma accountancy, finance en control
Avans+
31 oktober 2018
VACATURES
Verkoopadviseur
Muis Software
Heemskerk
Gevorderd Assistent Accountant Samenstel 32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Junior Assistent/ Beginnend Assistent Accountant voor de Samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN