ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-10-2021
20 miljoen euro aan jeugdaanwinsten bij Ajax: Hoe pakte dat uit?

Vanaf de zomer van 2017 gaf Ajax ongeveer 20 miljoen euro uit aan spelers die gehaald werden voor de beloftenteams. In de afgelopen jaren vlogen de miljoenen over de toonbank voor spelers tussen de vijftien en achttien jaar oud. Waren deze toptalenten het geld waard? ELF Voetbal zette de spelers die meer dan €200.000 kostten voor je op een rij.


lees verder
Zo verliep de voorbereiding van Borussia Dortmund op het duel met Ajax

Dinsdagavond staat Ajax voor de grootste opgave tot dusver in de Champions League. Waar het tot dusver nog van een leien dakje ging, treft het nu medekoploper Borussia Dortmund. De ploeg van oefenmeester Marco Rose staat niet alleen bovenaan in de Champions League, maar ook in de Bundesliga greep het dit weekend de leiding. 

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
De laatste keer dat PEC Zwolle op bezoek bij PSV wist te winnen

Zaterdag neemt met PSV - PEC Zwolle David het tegen Goliath op. Eén van de topfavorieten voor de landstitel neemt het dan immers op tegen de hekkensluiter. In 2013 bewees PEC dat David ook in het voetbal Goliath kan verslaan. Ook toen was Art Langeler overigens de trainer van de gasten. 

lees verder
Vicente Besuijen: "Wij willen met deze jongens geschiedenis schrijven"

Tot tweemaal toe behoorde Vicente Besuijen tot de voorselectie van Jong Oranje. In beide gevallen viel hij op het laatste moment af. De Haagse aanhang is daar niet echt rouwig om, want dan komt de twintigjarige aanvaller van ADO Den Haag in ieder geval voor de financieel geplaagde ploeg uit in de Keuken Kampioen Divisie.

lees verder
Interview Marcus Pedersen, Feyenoord-back: "Mijn vader wilde graag dat ik hem als skiër zou opvolgen"

Vader Rudolf stimuleerde hem om professioneel skiër te worden. Marcus Holmgren Pedersen (21) droomde als kind juist van een carrière als profvoetballer. Een droom die hij heeft waargemaakt. In het shirt van Feyenoord stoomt de Noorse international graag over de rechterflank mee naar voren. "Toen mijn moeder zag hoe goed alles hier geregeld is, kon ze weer rustig slapen."

lees verder
ELF Voetbal 10 met Marcus Pedersen, Yorbe Vertessen, Siem de Jong, Robert Lewandowski en meer

Met het veertigjarige jubileum in zicht is er weer een nieuwe ELF Voetbal verschenen. Nummer tien staat weer boordevol interessante interviews, leuke achtergrondverhalen, bekende rubrieken en interessante reportages. Maak kennis met Feyenoord-aanwinst Marcus Pedersen, met PSV-talent Yorbe Vertessen, youngstar Fodé Fofana, met oud-Ajax-talent Julian Rijkhoff die nu voor Borussia Dortmund vlamt en lees het bijzondere en emotionele verhaal van RKC Waalwijk-doelman Etiënne Vaessen.

lees verder
Interview Julian Rijkhoff: "Tot interesse van Dortmund had ik ambitie om in eerste van Ajax te komen"

Dinsdag speelt Ajax in de Champions League thuis tegen Borussia Dortmund. Eerder op de dag staat dezelfde confrontatie op het programma in de UEFA Youth League. Met Julian Rijkhoff in het shirt van de Duitse topclub. Waar de zestienjarige aanvaller jarenlang droomde van een toekomst in de Johan Cruijff ArenA, staat hij nu te trappelen om te vlammen voor Die Gelbe Wand. "Het zou heel tof zijn om samen te spelen met Erling Haaland en Donyell Malen."

lees verder
Interview Etiënne Vaessen: "Tijdens de worsteling zag ik plotseling een enorm mes"

Lange tijd schrok hij 's nachts herhaaldelijk wakker. Zag Etiënne Vaessen een mes op hem afkomen. Een nachtmerrie die het gevolg was van het moment dat hij als beveiliger van de Mediamarkt werd neergestoken. De gevolgen ziet de doelman van RKC Waalwijk altijd terug op zijn lichaam. Mentaal verdwijnt het litteken steeds verder naar de achtergrond. "Nieuwe spelers vragen vaak wat er is gebeurd als ik mijn shirt uittrek."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Liverpool FC - Arsenal FC20-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Manchester City - Everton FC20-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Newcastle United - Brentford FC20-11-2021
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Tottenham Hotspur - Leeds United20-11-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
 
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart20-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Bekijk alle voetbalreizen