‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nyt om kræftforskning 11-11-2021

20 mio. kr. fra Knæk Cancer 2021 til nyt forskningscenter for kræftkirurgi

Knæk Cancer: Dansk Forskningscenter for Kræftkirurgi har som mål at helbrede flere kræftpatienter og forbedre livskvaliteten efter kræftoperation. Det skal blandt andet ske ved at udvikle og forbedre kirurgiske metoder og styrke kræftpatienter, så flere bliver i stand til at tåle en kræftoperation.
Læs mere her

Danmarks største undersøgelse i lymfødem efter kræft i underlivet

Knæk Cancer: Hvorfor rammes nogle kvinder af lidelsen lymfødem, når de bliver behandlet for kræft i underlivet, mens andre ikke gør? Det vil forsker Gunn Ammitzbøll forsøge at finde ud af. Hun har netop fået støtte til sin forskning gennem Knæk Cancers særlige pulje til unge talentfulde forskere.
Læs mere her

Motions- og muskeltræning skal mindske risikoen for senfølger hos kræftramte børn og unge

Knæk Cancer: Fysisk træning er næppe det første, man tænker på, når ens barn får kræft. Men i et nyt forskningsprojekt undersøger forskere ved Nationalt Forskningscenter for Børnekræft, om motions- og muskeltræning kan give kræftramte børn og unge en mere aktiv hverdag under sygdommen og mindske risikoen for senfølger.
Læs mere her

Senfølger efter kræft: Nogle har haft diarré i 20 år

Knæk Cancer: Stadig flere overlever kræft, og derfor er der også stadig flere, der lever med senfølger. Men mange af dem kan vi hjælpe, siger afdelingslæge Janne Ladefoged Fassov, der leder den medicinske behandlingsdel på Klinikken for Senfølger efter Kræft i Bækkenorganerne på Aarhus Universitetshospital.
Læs mere her

Når mad bliver et nødvendigt onde

Knæk Cancer: Mad og måltider kan være et konfliktfyldt område for unge kræftpatienter, der får kvalme og madlede på grund af kemo. Den unge mister lysten til at spise, men ved godt, at det er nødvendigt, og de pårørende føler afmagt. Dog kan trangen til at spise opstå i små glimt, og de skal udnyttes, konkluderer forskerne bag et nyt projekt.

Læs mere her

Godt nyt: Høj sandsynlighed for at børnekræftoverlevere selv kan få børn

Kvinder, der har haft kræft som børn, har i dag næsten lige så stor sandsynlighed som andre for selv at blive mødre senere i livet. Det viser den hidtil største undersøgelse på området, som blandt andet er udført af forskere fra Kræftens Bekæmpelse.
Læs mere her

Nyt forskningsprojekt i æggestokkræft

Et team af forskere fra Kræftens Bekæmpelse vil finde svar på, hvad der sker, når æggestokkræftceller bliver modstandsdygtige over for behandling, og om faktorer i vores livstil og kost har betydning for sygdommens udvikling. Målet er at få viden, der kan bidrage til, at flere kvinder overlever sygdommen ved hjælp af personlig medicin.
Læs mere her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Det går pengene til

Igen i år bakkede danskerne stærkt op om Knæk Cancer og samlede i alt 169.848.989 kroner ind i løbet af uge 43. Det er det højeste beløb, der nogensinde er indsamlet til Knæk Cancer. På hjemmesiden detgaarpengenetil kan du læse om de i alt 407 projekter, som er sat i gang med pengene fra alle ti Knæk Cancer-indsamlinger.
Læs her, hvad pengene fra Knæk Cancer går til