Is deze nieuwsbrief niet goed zichtbaar? Bekijk dan hier de online versie.

nieuwsbrief van december
2016: een TOPjaar!
Het Boekenschop won de Tilburgse Vrijwilligersprijs 2016

2016 begon goed met een driejarencontract met onze hoofdsponsors Van Eerd en Rabobank Tilburg e.o. en een paginagrote advertentie van het Brabants Dagblad. En in de loop van 2016 realiseerde het Boekenschop heel veel wensen van Tilburgse organisaties: een win-winsituatie voor  het Boekenschop én voor MzGz. Niet voor niets won Het Boekenschop de Tilburgse Vrijwilligersprijs 2016. Kiwanis Tilburg zocht de samenwerking met ons en ook dat resulteerde in de realisatie van vele wensen. Ook waren er fondsen, bedrijven en particulieren die meewerkten. Een TOPscore!

Help jij mee deze wensen te realiseren?

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg TWC heeft zoveel jeugdleden erbij gekregen dat er extra verbindingen nodig zijn tussen de parcoursen. Er is nog € 1.500,- nodig om deze verbindingen te asfalteren. Jong Nederland wil een boek uitgeven over AndersSporten. Als al hun 70 Tilburgse vrijwilligers een boek krijgen, kost dat € 250,-. En tot slot wil zorgcentrum de Kievitshorst de binnentuin van de afdeling dementie meer aanpassen aan de doelgroep. Tuinmeubilair, planten en kruiden zijn hiervoor nodig (€ 1.000,-). 

Projecten Goede Doelen Actie

In het kader van de Goede Doelen Actie voor Het Boekenschop worden veel wensen gerealiseerd, bijvoorbeeld voor de Stedenband Tilburg-Matagalpa (een klimaat-/voedselbos), Wijkcentrum de Wissel (lunches voor kwetsbare en eenzame ouderen) en RIBW en Goede Herder Parochie (een kerstbijeenkomst voor (kwetsbare) ouderen uit Tilburg-Zuid). Daarnaast voor de Quiet Community (kledingrekken), Petanque vereniging Udenhout VOP (aanschaf media voor de kantine) en het MST (naaimachines voor reparaties en voor de cursus Kleding maken). VSO Parcours krijgt niet alleen naaimachines, maar ook materialen voor buitenmeubilair, St. Kunstkabaal kan een groot kunstwerk maken met kinderen onder de titel: Koning-Kinderen-Kunstkabaal en Stadstuin Theresia kan maandelijks  een lunch en activiteit voor eenzame ouderen organiseren. Als laatste kan St. Raakveld een eenvoudige stroomvoorziening in de werkplaats/loods aanschaffen en mag VSO de Bodde allerlei schoonmaak- en tuingereed- schappen kopen. 

Veel gerealiseerde projecten

In november realiseerde het Boekenschop in Woonzorgcentrum Padua een nieuw project, nl. Music & Memory en gaven zij koelboxen en koeltassen aan het Uitgiftepunt van de Voedselbank in Tilburg-Noord

Verder gaf Kiwanis Tilburg een financiële bijdrage voor Kinderboerderij ’t Valleike (de inrichting van een natuureducatieruimte), VSO Parcours (het leerlingvriendelijk maken van het schoolplein en VSO de Bodde (speeltoestellen voor een onderwijszorgklas voor jonge kinderen). Daarnaast volgt een gesprek met het St. Nicolaascomité en Zomerkampen voor kinderen van wie ouders bij de Voedselbank komen, voor de grote bijdrage van € 7000,- tot  € 8000,-.

Ambiance Schoonmaakdiensten gaat bij de Voedselbank het plafond spinrag-vrij maken, Het Boekenschop, Spiegelglasfonds, Schilders Schilderwerken, Grondig en Sociaal fonds MzGz realiseren het bedrag en materialen die nodig zijn voor de inrichting van een nieuwe speelplek in de Alleenhoudersstraat en Schilders Schilderwerken geeft alle verf die nodig is om de mobiele spellenkast bij Kinderboerderij ’t Valleike te kunnen schilderen. Bouwbedrijf Remmers leverde alle hout en meubelplaten hiervoor.

Aantal matches: 90

Het aanbod kwam van: ARAS Security, gemeente Tilburg,  Zorgcentrum Padua, Nouwens Verhuizingen, het COA, Vollenhoven Olie BV, Estate Internet, Maree en Van Uunen belastingadviseurs, Tiwos, Pars Cipere, Het Elisabeth Ziekenhuis, Albert Heijn Korvelplein en een particulier. 

Dank jullie wel!

 

En tot slot: dank jullie wel voor het realiseren van zoveel wensen en matches. Voor iedereen mooie feestdagen en een goed 2017!

Volg ons

Mooi zo Goed zo 013 583 99 99 / 549 86 54 Bekijk onze locatie

U ontvangt deze e-mail nieuwsbrief omdat u bent aangemeld op het volgende e-mailadres: newsletter@newslettercollector.com Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich afmelden