21 maart gemeenteraadsverkiezingen en referendum over de sleepwet!

9 months ago


Text only:

21 maart gemeenteraadsverkiezingen en referendum

Webversie


Nieuwsbrief

Naar website


Webwinkel


Standpunten


Contact


Beste nieuwsbrieflezer,  

 

Op 21 maart mogen we weer stemmen! In 15 gemeenten doet de Partij voor de Dieren mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, namellijk in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Buren, Den Haag, Gouda, Heerlen, Leiden, Nijmegen, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Utrecht én Zaanstad. Kies voor een groene en diervriendelijke gemeente, kies voor ons Plan B!
Op dezelfde dag vindt het raadgevend referendum plaats over de sleepwet, de wet die ervoor zorgt dat zonder enige aanwijzing iedere burger mag worden afgetapt. De Partij voor de Dieren is tegen deze massale bespieding. Jij toch ook? Zeg daarom op 21 maart NEE tegen de sleepwet!
 


Hartelijke groet,
Marianne Thieme
WORD LID

Help ons groot worden! Meld je aan als lid en ontvang een welkomstkado.

 

Kies bijvoorbeeld voor Dieren eten.

Meld je aan!


Kies 21 maart voor een groene gemeente!


In de gemeente kunnen idealen werkelijkheid worden. De gemeente maakt namelijk, iedere dag opnieuw, belangrijke keuzes. Over hoe mensen omgaan met elkaar, met dieren, met natuur en met het milieu. In de 15 gemeenten waar de Partij voor de Dieren deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen is de campagne in volle gang. Wil je meer weten over ons Plan B? Kijk dan op onze website en klik door naar jouw gemeente.


Kamerleden op campagne

 

Onze Kamerleden reizen langs de gemeenten waar de Partij voor de Dieren deelneemt aan de verkiezingen om met kiezers in gesprek te gaan. Kom naar een filmvertoning van The Nature of Cities waarvoor één van onze Kamerleden de inleiding verzorgt. Of kom naar een lezing van Marianne Thieme en Ewald Engelen over hun boek De kanarie in de kolenmijn. Kijk in de agenda op onze website om te zien waar de Kamerleden de komende tijd te vinden zijn.


Zeg nee tegen de massale bespieding via sleepwet!
In juli 2017 is in Nederland de sleepwet aangenomen. Deze wet zorgt ervoor dat zonder enige aanwijzing iedere burger mag worden afgetapt. De PvdD hecht veel aan de privacy van burgers en vindt het daarom belangrijk dat burgers zich kunnen uitspreken over deze omstreden wet, waarmee het internet grootschalig mag worden afgeluisterd door de geheime dienst. Spreek je uit op 21 maart bij het referendum over de sleepwet. Klik hier voor meer informatie.


Hekken weg bij de Oostvaardersplassen!

 

De Oostvaardersplassen zijn een speelbal van onverantwoordelijke politici en de dieren zijn het kind van de rekening. Het besluit van provincie Flevoland om grote grazers in de Oostvaardersplassen bij te voeren, oogt sympathiek, maar is een zeer dieronvriendelijke schijnoplossing. Wat dan wel? Hekken weg zodat de dieren meer voedsel kunnen vinden, meer beschutting en verbindingen creëren! Al jaren voert de PvdD actie om dit mogelijk te maken, maar andere partijen houden het tegen. De Faunabescherming is een petitie gestart om de hekken bij de Oostvaardersplassen weg te halen. Teken hem hier!
Lees hier het opinieartikel van ons Kamerlid Femke Merel Arissen over de Oostvaardersplassen.
Foto: A.J. Boere


Kamervragen over ongeluk met jonge kalfjes in vrachtwagen
 

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over de omstandigheden waarin driehonderd kalfjes zijn vervoerd van Noord-Ierland naar Groningen. Dit naar aanleiding van het bericht dat een vrachtwagen met de jonge dieren aan boord, is gekanteld op de A16 bij Breda. Meer dan honderd jonge kalfjes zijn daarbij overleden. Lees verder


T-shirt van de Partij voor de Dieren  €17,50 (incl. verzendkosten)


Van biologisch en fairtrade katoen. Zowel een dames als heren model beschikbaar.
 


WINKEL NU

partijvoordedieren.nl

Partij voor de Dieren

Postbus 17622

1001 JM Amsterdam

Telefoon 020 5203870

Triodos bankrekening nr. (IBAN): NL94 TRIO 0212486934  


 

 

Wilt u geen e-mails meer ontvangen van de Partij voor de Dieren?

Klik hier om u af te melden.

 


Partijvoordedieren.nl

Categories: Politics | Political Party
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018