Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 21 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Nieuwe PE-stelsel mag niet vrijblijvend zijn’
Als een goede naleving van het nieuwe PE-stelsel niet kan worden gewaarborgd of afgedwongen, moet het ook niet worden ingevoerd. Dat schrijft minister Dijsselbloem in antwoord op vragen van PVDA-lid Henk Nijboer.
Lees meer
 
 
216 Accountants gaat standaard dienstverlening gratis aanbieden
216 Accountants gaat een deel van de standaarddienstverlening gratis aanbieden. De klant betaalt uitsluitend nog voor maatwerk-adviesdiensten, waar vaste bedragen voor gerekend worden.
Lees meer
 
Overweegt u een moderne oplossing voor practicemanagement te gaan gebruiken? Advertorial

Een goede oplossing voor practicemanagement bepaalt het verschil tussen een gebrekkig georganiseerde praktijk en een bloeiende, winstgevende praktijk. Past uw practicemanagement-systeem nog bij uw accountants- en administratiekantoor? Speciaal voor u hebben wij een whitepaper geselecteerd waarmee u kunt bepalen of het tijd is om over te stappen naar een moderne oplossing voor practicemanagement. We gaan in op vijf aandachtspunten bij de selectie van zo’n systeem.
Download de whitepaper=>

 
Jan Wietsma en Marianne van der Zijde in bestuur NBA
Jan Wietsma en Marianne van der Zijde zijn tijdens de maandag gehouden Algemene Leden Vergadering van de NBA gekozen als nieuwe bestuursleden. Pieter Jongstra en Diana Clement zijn herkozen als respectievelijk voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van het NBA Bestuur.
Lees meer
 
 
KPMG moet stukken uit controledossier TCN aanleveren
De Rechtbank Amsterdam heeft bepaald dat KPMG de curatoren van de failliete vastgoedontwikkelaar TCN een afschrift van de controle-informatie uit het controledossier moet aanleveren. De curatoren willen met de stukken onderzoeken of KPMG ten onrechte de jaarrekening 2010 van een goedkeurende accountantsverklaring heeft voorzien.
Lees meer
 
Kent u de fiscale en civiele gevolgen van de afschaffing PEB bij een echtscheiding? Advertorial

De wetgeving tot afschaffing van het Pensioen in eigen beheer bevat explosieve elementen voor de echtscheidingspraktijk. Frits van der Kamp bespreekt op 26 juni de fiscale en juridische effecten van de uitfasering PEB, voor zowel lopende, nieuwe, als reeds “afgeronde” echtscheidingen.
Zeer interactief, met veel ruimte voor praktijkvragen. Maximaal 15 deelnemers.

Aanmelden en meer informatie =>

 
Register belastingconsulenten blijft bestaan
De leden van het Register Belastingadviseurs (RB) hebben tijdens de algemene ledenvergadering ingestemd met het plan om het register voor belastingconsulenten (RBc’s) in stand te laten. Vanaf 1 juli wordt het register wel gesloten voor nieuwe inschrijvingen.
Lees meer
 
 
Unit4 ontvangt platina predicaat SBR Banken
Unit4 heeft dinsdag als softwarepartner van SBR Banken het platina predicaat in ontvangst mogen nemen. De softwareleverancier heeft als eerste de grens van 1000 aanleveringen via hun software weten te realiseren in de periode 1 januari tot 31 mei 2017. 
Lees meer
 
 
MKB innoveert veel en succesvol
Nederland is met een vierde plek een plekje gestegen op de European Innovation Scoreboard van de Europese Commissie. Ons land scoort onder meer goed op het aandeel van het MKB in innovatie.
Lees meer
 
 
NOAB start campagne voor betere naamsbekendheid
NOAB is dinsdag een landelijke online marketingcampagne gestart. Met de campagne wil de brancheorganisatie de naamsbekendheid verhogen en het gecertificeerde NOAB-lid onder ZZP’ers en MKB’ers positioneren.
Lees meer
 
 
DOCCO komt met eigen oplossing voor SBR Assurance
Niet de eerste, maar wel op tijd. Vanaf begin volgend jaar moeten ook de publicatiestukken voor (middel)grote ondernemingen is SBR bij de Kamer van Koophandel worden gedeponeerd. Dan moet de accountant middels zijn digitale handtekening de echtheid en validiteit van de door hem opgestelde en gecontroleerde documenten en verklaringen bevestigen. Docco komt nu met PKIsigning, […]
Lees meer
 
Klantdossier online met CaseWare Cloud Contentpartner
Een cloudstrategie biedt accountants veel voordelen: flexibiliteit, kosten- efficiëntie, snel op- en afschalen, werken op ieder moment en op elke plek. CaseWare Cloud zal daar veel aan bijdragen. Om te beginnen met een klantdossier in de cloud.
 
Toekomstgericht rapporteren en adviseren Opleiding
Ondernemers zijn dagelijks druk doende met het nemen van beslissingen. Beslissingen die van grote invloed zijn op de toekomst van het bedrijf en de medewerkers. Beslissingen die een ondernemer enkel neemt als hij de gevolgen daarvan kan overzien. Rapporteren over het verleden (zoals de jaarrekening, tussentijdse cijfers) is niet meer afdoende; ondernemers willen periodieke toekomstgerichte […]
 
Junior manager assurance Vacature
In het kort Wie: Een (bijna) afgestudeerde RA met minimaal 6 jaar ervaring binnen de controlepraktijk. Wat: Controles uitvoeren voor aansprekende nationale en internationale klanten. Waarom: Ruimte om te groeien en te leren van de opdrachten die je uitvoert binnen een ambitieuze organisatie, de opleidingsmogelijkheden en de persoonlijke en open werksfeer. Waar: Jouw standplaats is […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn