Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 7 maart 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
216 neemt Ceifer over
216 Accountants heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 branchegenoot Ceifer overgenomen. Belangrijkste reden voor de overname is de gespecialiseerde kennis en ervaring van Ceifer met de medische beroepspraktijk. Volgens Marcel Bisschops, voorzitter van het dagelijks bestuur van 216, zitten meer overnames in het vat: “We willen in 2020 onze omzet hebben verdubbeld.”
Lees meer
 
 
Drievoudige integriteitsschending kost RA doorhaling
De registratie van een RA is door de Accountantskamer voor zes maanden doorgehaald. Hij heeft tot driemaal toe de integriteitsbeginselen geschonden, zo oordeelt het tuchtcollege.
Lees meer
 
Rechtstreeks betalen vanuit jouw boekhouding. Minox integreert Plingit. Advertorial

De automatische bankenkoppeling van Minox is live! Minox integreert Plingit, de échte bankenkoppeling. Plingit koppelt met ABN Amro Bank, ING Bank, Rabobank en Deutsche Bank. Verwerk automatisch je bankmutaties en betaal rechtstreeks vanuit Minox met de Plingit app. Een primeur: betalen zonder internetbankieren!

Lees meer =>

 
Kwaliteit audits verbetert maar langzaam
De kwaliteit van accountantscontroles wereldwijd laat nog wel wat te wensen over. Dat concludeert de internationale koepel van toezichthouders IFIAR (opnieuw) naar aanleiding van jaarlijks onderzoek. In 40% van de controles zijn een of meer fouten geconstateerd.
Lees meer
 
 
Blok licht inlichtingenplicht bij faillissement toe
Minister Blok (Veiligheid en Justitie) heeft in antwoord op vragen van de Eerste Kamer de inlichtingenplicht bij faillissementen nader toegelicht. Curatoren krijgen in de nieuwe Wet versterking positie curator meer bevoegdheden. Failliete ondernemers (en hun accountants) moeten hen gevraagd en ongevraagd op de hoogte stellen van feiten waarvan zij weten dat die van belang zijn […]
Lees meer
 
Hoe kunnen professionals het klantcontact verbeteren? Advertorial

Met de Expectations Monitor brengt u zelf de verwachtingen van klanten in kaart, waardoor u tijdig op veranderingen kunt inspelen. Het is een hulpmiddel voor de professional om met de klant hierover het gesprek aan te gaan. Het ondersteunt de klantrelatie, uw organisatie wordt klantgericht en enthousiast.

Ik wil informatie over een proefperiode! =>

 
KPMG ontwikkelt big data-tool
KPMG heeft een tool ontwikkeld die data-analisten moet helpen om meer uit ‘big data’ te halen. Het is een zogeheten ‘open source’-oplossing die voor iedereen toegankelijk is.
Lees meer
 
 
Waterschapsbelasting enkele euro’s omhoog
Volgens de Unie van Waterschappen gaan gezinnen met een eigen woning dit jaar gemiddeld € 4 meer aan waterschapsbelastingen betalen. “Ondanks de steeds grotere opgaven op het gebied van waterveiligheid en waterkwaliteit lukt het de waterschappen al jaren om een beperkte lastenstijging vast te houden.”
Lees meer
 
Hoe kunnen professionals het klantcontact verbeteren? Advertorial

Met de Expectations Monitor brengt u zelf de verwachtingen van klanten in kaart, waardoor u tijdig op veranderingen kunt inspelen. Het is een hulpmiddel voor de professional om met de klant hierover het gesprek aan te gaan. Het ondersteunt de klantrelatie, uw organisatie wordt klantgericht en enthousiast.

Ik wil informatie over een proefperiode! =>

 
Rel rond vragen over fouten bij pensioenfondsen
De uitvoering van pensioenregelingen loopt vast. Dat stelt tv-programma Zwarte Zwanen, onder meer op basis van interne stukken van pensioenuitvoerder APG. “Wat overkomt de gewone burger als hij het pensioenfonds op fouten wijst?”, vragen de programmamakers zich af. Uitzending maandagavond om 21.00 uur op NPO 2. Het programma is niet zonder slag of stoot tot […]
Lees meer
 
 
Olie- en steenkolenhandel met een kwart gegroeid
De hogere olieprijs legt de groothandelaren geen windeieren. De omzet van olie- en steenkoolhandelaren is in het laatste kwartaal van vorig jaar met 27% toegenomen. Daarmee is het de hardst groeiende deelbranche in de groothandelssector, meldt het CBS.
Lees meer
 
 
‘Britse bedrijven zorgen voor nog krappere arbeidsmarkt’
De arbeidsmarkt in de financiële sector komt verder onder druk te staan door Britse bedrijven en banken die vanwege de Brexit willen verhuizen naar Nederland. Die conclusie trekt Yacht Finance, gespecialiseerd in de bemiddeling en werving van financieel personeel. “We kampen nu al met een zeer krappe arbeidsmarkt.” Vooral assistent-accountants zijn gewild.
Lees meer
 
 
Werkgelegenheid daalt in ICT-intensieve branches
De werkgelegenheid is gedaald in bedrijfstakken die meer dan 3% van de productiekosten uitgeven aan ICT. Dat meldt het CBS, dat daaruit nog niet de conclusie wil trekken dat die daling verband houdt met de sterk toegenomen investeringen in digitalisering. De financiële sector is een van de meest ICT-intensieve sectoren.
Lees meer
 
Digitale handtekening nu voor iedere ondernemer binnen handbereik Contentpartner
Je ziet het steeds vaker: de digitale handtekening. Wat begon als digitaal krabbeltje aan de pakketbezorger, begint vandaag de dag redelijk ingeburgerd te raken. Bijvoorbeeld voor het ondertekenen van offertes en overeenkomsten. Benieuwd hoe het werkt? En wat dit voor ondernemers oplevert? Lees dan verder.
 
Actualiteiten regelgeving accountancy Opleiding
De wet- en regelgevende instanties hebben een grote invloed op het beroep van accountant. Wat zijn de actualiteiten die daarin nu spelen? Het zijn de actualiteiten uit 2017 die met u worden besproken. Doelstelling De accountant te informeren over de actuele ontwikkelingen in de regelgeving in 2017 en de verwachtingen voor daarna op het gebied […]
 
(Aankomend) Specialist Regelgeving en Economie (40 uur) Vacature
ComponentAgro B.V. is gevestigd in Oud-Beijerland. Het bedrijf zit als een spin in het web in de wereld die draait om agrarische wet- en regelgeving en economische vraagstukken. Een dynamisch bedrijf, dat haar bestaansrecht ontleent aan ´verandering´ waardoor er altijd weer een nieuwe uitdaging aan te gaan is. De klant wordt op haar specifieke vakgebied […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn