Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 14 januari 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Countus neemt 216 Ceifer over
Per 1 januari 2020 heeft Countus accountants + adviseurs 216 Ceifer overgenomen. Het kantoor in Zeist, gespecialiseerd in de medische sector, gaat verder als Countus Ceifer. Volgens verkopende partij 216 paste Ceifer niet meer binnen de nieuwe strategie.
Lees verder »
Kabinet zet extra staatssecretaris op Financiën
Het kabinet gaat twee staatssecretarissen op Financiën benoemen als opvolgers van Menno Snel. Beide bewindslieden zullen worden geleverd door D66, zo laat Tweede Kamer-fractieleider Rob Jetten weten na overleg met minister-president Rutte en minister van Financiën Wopke Hoekstra.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Open avonden Markus Verbeek Praehep in januari en februari

Wil jij je dit jaar verder ontwikkelen als financieel professional? Bezoek dan een van onze open avonden voor een gratis en persoonlijk adviesgesprek. Je vindt ons op verschillende locaties door het hele land:
Eindhoven | Amsterdam | Rotterdam | Zwolle | Utrecht
Bekijk alle data en locaties en meld je aan >

Lees verder »
Wat merkt het MKB van de opsplitsing van de Belastingdienst?
De Belastingdienst wordt in drieën geknipt: de onderdelen Toeslagen en Douane worden losgemaakt van de organisatie. Wat betekent dat voor het MKB en diens adviseurs? Belastingadviseur Heleen Elbert voorziet een grote verandering, fiscalist Erik Tops van Fiscount denkt dat het nog wel even gaat duren. De NOB vindt met name het apart zetten van de […]
Lees verder »
‘Werknemers gaan dit jaar meer pensioenpremie betalen’
Het is al zeker dat bijna een miljoen werknemers dit of volgend jaar meer gaan betalen voor pensioen, concludeert het FD uit eigen onderzoek. ‘Ondanks de oproep van minister Wouter Koolmees om premies niet te laten stijgen.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2020

Het huwelijksvermogensrecht beïnvloedt vele rechtsverhoudingen. Denk o.a. aan schuldeiserposities, relatie fiscus, borgstellingen, koopovereenkomsten of faillissement. Prof. Bernard Schols gaat op 11 februari in op het vernieuwen, actualiseren en opfrissen van uw kennis van het huwelijksvermogensrecht. Mis deze interactieve, praktijkgerichte cursus niet!

Lees verder »
KroeseWevers in zee met fintechbedrijf Capsearch
KroeseWevers Corporate Finance is een samenwerking gestart met fintech-onderneming Capsearch. Dat platform biedt toegang tot ruim 40 financiers.
Lees verder »
Niet-gebruikte uren sportzaal tellen niet mee in BTW-aangifte
Wie een ruimte tegen betaling ter beschikking stelt, kan de uren dat de ruimte niet wordt gebruikt, niet betrekken bij het berekenen van BTW-aftrek. Dat oordeelt de Hoge Raad in een zaak die was aangespannen door een gemeente die sportruimtes verhuurde.
Lees verder »
Verzekeraars steken steeds meer geld in hypotheken
Nederlandse verzekeraars beleggen sinds de kredietcrisis steeds meer in hypotheken. ‘Hypotheekbeleggingen met lange rentevaste periodes bieden verzekeraars een relatief hoog rendement en verminderen de looptijdmismatch met de verplichtingen van verzekeraars’, aldus toezichthouder DNB.
Lees verder »
Vermindering schenkbelasting: fiscus moet bewijzen of vernietiging schenking is voorgewend
Wie een schenking op grond van dwaling omzet in een lening, kan aanspraak maken op vermindering van de schenkbelasting.  Anders dan de Belastingdienst veronderstelt, heeft daarbij de fiscus de last om te bewijzen dat  de vernietiging van de schenking is voorgewend, oordeelt de Hoge Raad. Lukt dat niet, dan mag de aanslag worden verminderd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Twee aanhoudingen in witwasonderzoek
Meer bedrijven failliet in 2019
CONTENTPARTNER
RGS, moet je daar nou zo blij van worden?

Het referentie grootboekschema (RGS) is voortgekomen uit de wens vanuit de markt om eenvoudiger en transparanter te kunnen rapporteren. Het maakt uitwisseling van gegevens makkelijker. Is dat echt reden om te juichen?

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Hbo programma Schakelprogramma AA_
HAN
31 januari 2020
Masterclass AVG management 30 januari 2020
The Legal Company
30 januari 2020
Masterclass BTW jurisprudentie HvJ EU
Fiscaal Vanmorgen
11 februari 2020
VACATURES
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Groningen
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN