Bekijk en bestel: Benelux set 2023
Beste meneer / mevrouw Do
1948 was een historisch belangrijk jaar voor België, Nederland en Luxemburg. In dat jaar ontstond namelijk niet alleen de Douane-Unie als voorloper van de Benelux, maar sloten de drie landen – samen met Frankrijk en het VK, plus alle bijbehorende overzeese gebiedsdelen - ook het Verdrag van Brussel. Het doel van dit pact was een West-Europese samenwerking op militair gebied te creëren, die de vijf lidstaten ertoe verbond elkaar onderling bij te staan in geval van agressie. De nieuwe Beneluxset staat in het teken van dit verdrag en is nu online te bestellen!  

3 landen, 24 munten, 1 muntset
De Beneluxset 2023 verenigt alle 24 euromunten van België, Nederland en Luxemburg in BU-kwaliteit in één set. De set bevat daarnaast een exclusieve penning met een diameter van 30 mm, ontworpen door Pannos Goutzemisis. Op symbolische wijze geeft de voorzijde van de penning de reikwijdte van en impact van het Verdrag weer. Op de keerzijde wordt duidelijk hoe de samenwerking binnen de Benelux en EU steeds specifieker wordt.

Voorgaande edities van de Beneluxset waren snel uitverkocht. Wees er dus snel bij en mis de nieuwste Beneluxset 2023 niet!
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: Benelux Set 2023
Privacy  •  Voorwaarden