Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 4 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Stroom tuchtklachten na toetsing NBA
Een niet bij naam genoemd accountantskantoor heeft volgens de NBA tuchtklachten ingediend tegen 26 accountants, waaronder enkele (voormalige) NBA-bestuurders.
Lees meer
 
 
26 september a.s. AV-dag 2017: 5 vragen over deze jaarlijkse accountancy update
#Hoedanprecies, dat is het motto van alweer de 3e AV-dag op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Trends en ontwikkelingen vertaald naar de werkvloer van het accountantskantoor. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten voor het programma. Marktontwikkelingen, fiscaliteit, vaktechniek, ICT en kantoormanagement zijn de belangrijke thema’s. De AV-dag in vijf vragen.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
BTW-kosten voor een ander niet aftrekbaar
Heeft een ondernemer recht op aftrek van de BTW op kosten die hij om puur zakelijke redenen maakt, maar die ten goede komen aan voorzieningen van een derde? Het Europees Hof van Justitie buigt zich over dit vraagstuk, zo meldt BDO.
Lees meer
 
 
Value8: accountant niet klaar met controle
De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Value8 heeft nog geen definitieve jaarcijfers gepubliceerd, naar eigen zeggen ‘omdat de accountant zijn controle nog niet heeft afgerond’.
Lees meer
 
 
Opleiding verzekeringscoach voor accountants
MoneyView en Full•Finance Opleidingen starten een basisopleiding ‘Verzekeringscoach voor accountants’. Accountants kunnen zich ontwikkelen tot ‘verzekeringscoach’ en hun klanten beter begeleiden bij het samenstellen van de verzekeringsportefeuille.
Lees meer
 
 
CBS: spaarsaldo bedrijven lager
Het spaaroverschot van niet-financiële bedrijven is de laatste jaren afgenomen. Dit meldt het CBS. Ook bij huishoudens nam het spaaroverschot af.
Lees meer
 
 
Tjako Streefland: Arbeidsrecht (oud)
Ons arbeidsrecht is hopeloos verouderd, concludeerde staatssecretaris Wiebes eind vorig jaar, ruim een halfjaar na inwerkingtreding van de wet DBA. Die gedateerdheid viel de bewindsman eerder kennelijk niet op.
Lees meer
 
 
Beroepseed door bijna alle actieve NBA-leden afgelegd
Bijna alle actieve leden van de NBA hebben de beroepseed afgelegd. Dat heeft de beroepsorganisatie laten weten. Op 1 mei van dit jaar behoorden alle openbaar accountants, accountants in business en intern en overheidsaccountants de beroepseed te hebben afgelegd én geregistreerd.
Lees meer
 
 
Award voor innovatieve accountants
Innovatie vraagt om een omgeving waarin nieuwe dingen kunnen ontstaan. Dat staat ook centraal bij Exact Cloud Award. Een bedrijfscultuur die ruimte geeft aan individuen om nieuwe wegen te ontdekken. Mensen die kansen zien bij klanten, oog hebben voor nieuwe technologieën. Management dat bereid is te investeren in tijd en in geld. En ook kan […]
Lees meer
 
 
Ruim helft ZZP’ers zonder rechtsbijstandverzekering
  Ruim de helft van de ZZP’ers (56,1%) heeft geen zakelijke rechtsbijstandverzekering. De meeste zelfstandige professionals vinden zo’n verzekering te duur. 
Lees meer
 
Praten met ERP-software; Unit4 lanceert chatbot Wanda Contentpartner
Praten met software. Dat is de oplossing die Unit4 lanceert met Wanda. Wanda is wat Unit4 noemt een  digitale zakelijke assistent. Wanda moet een ‘compleet nieuwe ERP-gebruikerservaring’. Het past in de ontwikkeling naar bieden van zelfsturende zakelijke software. Gebruikers kunnen met Wanda  communiceren zoals ze ook met collega’s praten: via de chat. Het systeem begrijpt […]
 
Ontslagrecht in een halve dag Opleiding
Het ontslagrecht wordt niet behandeld aan de hand van een flauwe opsomming van regeltjes maar aan de hand van aansprekende voorbeelden (cases) en filmpjes. Door deze actieve benadering komt het ontslagrecht tot leven. Het eerste deel van de training gaat in op diverse onderwerpen uit de WWZ. Het tweede gedeelte laat aan de hand van […]
 
Masterclass BTW verschillen in diverse EU-landen Opleiding
Hoe voorkomt u dat de teruggaaf van buitenlandse BTW wordt geweigerd of dat er naheffingen komen uit het buitenland? Wanneer krijgt u of uw cliënt te maken met buitenlandse BTW verplichtingen en hoe moet u dan handelen? U hoort tijdens deze masterclass alle ins en outs, de BTW verschillen tussen de diverse EU-landen én u […]
 
Junior Jurist (32 – 40 uur) Vacature
Werken bij Boon Accountants Belastingadviseurs betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé en bij wie je profiteert van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn