Op zondag 28 juni is er een nationale gebedsdag voor de wereld. We bidden voor mensen die ernstig lijden onder de gevolgen van de coronacrisis. Daarnaast lezen we gezamenlijk Psalm 67. Doet u ook mee? Een gezegende zondag gewenst!
Lees meer
Meditatie Timoteüs: ruimte om te zijn wie je bent

Scriba ds. René de Reuver: "Gezien worden, gewaardeerd worden. Als kind groei je daarvan, maar ook als volwassene doet het je goed. Waardering en erkenning hebben we allemaal nodig. Ook de jonge Timoteüs ervaart dat. Hij krijgt van Paulus het volste vertrouwen om de dingen op zijn eigen manier te doen."

Bekijk of lees de meditatie
Rondje om de kerk Van kerktoren naar kerktoren

Veel dorpen in de Betuwe zijn in de verte te herkennen aan de torens die boven het landschap uitsteken. Je bent het ene dorp nog niet uit of het andere doemt al op. Redacteur Janet van Dijk liep twee delen van de Betuwse Torentocht, van kerktoren naar kerktoren.

Lees meer
Kerk wereldwijd Mozambique: van noodhulp naar preventie

In maart 2019 richtte cycloon Idai veel schade aan in Mozambique, Zimbabwe en Malawi. 750 mensen overleden; 500.000 mensen raakten dakloos. Dankzij giften van kerken en gemeenteleden kon Kerk in Actie hulp bieden. Hoe gaat het nu met de mensen in Mozambique, die op dit moment ook nog eens getroffen worden door de corona-pandemie?

Lees meer
Lied Voor ieder van ons een plaats aan de tafel

Voor ieder van ons een plaats aan de tafel,
voor ieder van ons schoon water en brood,
een veilige plek, een plaats om te schuilen,
een plaats in Gods licht als tafelgenoot.


Ds. Oane Reitsma: "Deze tekst toont een visioen van een tafel waar niet geoordeeld wordt, waar mensen elkaar vinden en hulp bieden, waar vergeven wordt, waar niemand meer angst heeft en ‘iedere stem klank geeft aan het koor’. Iedereen doet ertoe. Een op en top diaconaal lied..."

Beluister het lied (+ toelichting)
Over Petrus
Petrus is niet alleen een magazine, maar ook een online vindplaats van geloof, hoop en liefde. Op petrus.protestantsekerk.nl vindt u meditaties, liederen en inspirerende verhalen uit de kerk. Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de nieuwste verhalen, podcasts en video's.
Meer informatie
Copyright © 2020 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.

<