Bekijk deze mail in uw browser
Op je paasbest!

Op je paasbest!

Met de lente in volle bloei en Pasen voor de deur, is het tijd om huis en tuin te transformeren tot een 'ei-catcher' waar je bijzonder 'bl-ei' van wordt! Maak plaats voor potten met kleurrijke voorjaarsbloeiers: je kunt er perfect paaseieren in verstoppen, maar ze fleuren ook meteen je tuin op. Na een voorjaarsschoonmaak is het bovendien tijd om je interieur op te leuken. Ruil donkere kleuren in voor vrolijke pasteltinten. Weet je niet waar te beginnen? Laat je inspireren door de tinten van de natuur!

 

 


 

 

 


 

Programma lente 10-daagse

Programma lente 10-daagse

Leuke voorjaars activiteiten, lezingen, workshops en acties.

 

Geef je snel op!

 

Week van de groene tuin!

Week van de groene tuin!

De Week van de Groene Tuin is gestart! Een week vol inspiratie, handige tips en leuke acties om jouw tuin, balkon of straat verder te vergroenen. Doe jij ook mee?

 

Kijk voor meer informatie op weekvandegroenetuin.nl!

 

Geef je tuin een gezonde bodem

Geef je tuin een gezonde bodem

Ga jij deze week ook aan de slag in jouw tuin of op je balkon tijdens de Week van de Groene Tuin? Kies dan de juiste zak grond, dan gaan je planten langer mee. Voor alle grondsoorten geldt: zonder turf (veen) is de beste keuze voor het milieu.

Stimuleer de biodiversiteit

Stimuleer de biodiversiteit

Wil je jouw tuin omtoveren tot een egelparadijs? Met een (groene) doorgang, zorg je dat ze in je tuin kunnen komen. Laat takken en bladeren liggen: egels gebruiken dit als schuilplaats en als nestmateriaal. Met een laag bakje water of een vijvertje zorg je dat ze wat te drinken hebben.

Creëer je eigen pluktuin

Creëer je eigen pluktuin

Yes, de lente is begonnen! Tijd om je groene vingers te laten wapperen en een prachtige pluktuin te beginnen. Met bloemzaden creëer je een kleurrijk paradijs in je eigen tuin. Zaai ze in potten of borders en zie hoe ze uitgroeien tot prachtige bloemen - die je uiteindelijk ook binnenshuis kunt laten stralen! Ga je voor vrolijke zonnebloemen, korenbloemen of klaprozen? Tip: Selecteer je bloemen op hoogte, bloeiperiode, geur en kleur voor een gevarieerd geheel.

 

Plant en zaai

Ga jij planten of zaaien? Kies dan voor biologische planten, bloembollen en zaden die hier van nature voorkomen. Als je kiest voor biologische planten, dan weet je zeker dat er geen gif is gebruikt. Zo lopen nuttige insecten geen gevaar.

 

Tip: gun jouw tuin een fruitboom!

Tip: gun jouw tuin een fruitboom!

Het planten van een fruitboom of -struik biedt jou als trotse tuineigenaar niet alleen heerlijke vruchten rechtstreeks uit je tuin, maar draagt ook bij aan de lokale biodiversiteit. Bestuivende insecten en vogels worden door het groen aangetrokken, waardoor je tuin een levendige omgeving wordt. Bovendien is een fruitboom gewoonweg heel mooi. Met bloesems en een heerlijke oogst in het voorjaar, en bijzondere bladeren in de herfst heb je er jaarrond plezier van.

 

Maak je omgeving klimaat bestendig

Maak je omgeving klimaat bestendig

Wil je meer groen rondom je gevel? Ga voor een geveltuin! Zo'n tuintje zorgt voor ruimte voor dieren en insecten, werkt verkoelend in de zomer én zorgt voor schonere lucht.

Voorkom plagen en onkruid

Voorkom plagen en onkruid

Het geheim voor een gezonde tuin zonder plagen? Verwelkom dieren in je tuin, zoals vogels, egels en padden. Zij helpen je bijvoorbeeld bij het voorkomen van een slakkenplaag. Nodig deze natuurlijke vijanden uit door je tuin aantrekkelijk voor ze te maken.

Duurzaam onderhoud, inrichting en gebruik

Duurzaam onderhoud, inrichting en gebruik

Wat voor de één onkruid is, is voor de ander een aanwinst in de tuin. Ben jij bepaalde planten toch liever kwijt dan rijk? Zorg dat je geen kale plekken in je tuin hebt en bedek de grond met dichtgroeiende plantjes. Zo krijgen ongewenste planten geen kans. Op de plekken waar geen planten staan kun je boomschors strooien om de bodem te bedekken.

 

Openingstijden - Afmelden voor mailing - Privacy policy