Dol op dassen | Speuren naar vogelsporen | Recensie: De Vogelwachter
Hoor, kolganzen!

Hoor, kolganzen!

In onze nieuwe podcast Notenkrakers alles over het geluid van de kolgans.
Roots
Lezersfoto's
10X DE MOOISTE ZWEMMENDE DIEREN

Roots-lezers maken de meest prachtige foto's, die ze graag met ons delen. Van zwemmende dieren bijvoorbeeld. De 10 mooiste beelden zetten we voor je op een rij.
De vos blijkt een prima zwemmer. Foto: Angela Louwe

Roots
Natuurwandelen
3 RUSTIGE HERFSTROUTES

Door het inademen van bosgeuren slaap je beter, je voelt je minder gespannen en het verlaagt je hartslag. Maar bossen zijn niet alleen gezond, ze zijn ook mooi om doorheen te wandelen. Ontdek zelf de kracht van bossen met deze 3 stille en natuurrijke boswandelingen van Roots.
Dit is de tijd voor een boswandeling. Foto: Edwin Giesbers

Roots
Natuurfilm
DE VOGELWACHTER

In de speelfilm De Vogelwachter bivakkeert Freek de Jonge al bijna een halve eeuw op het denkbeeldige eilandje Benty Island, waar hij zijn dagen vult met vogels tellen. De rol van wereldvreemde en mensenschuwe vogelwachter is de cabaretier op het lijf geschreven.
Foto: Freek de Jonge als vogelwachter.

Roots
Natuurinspiratie
DOL OP DASSEN

De das is slim, sociaal en vasthoudend. Je moet er moeite voor doen om hem te zien, maar áls je hem ziet, is dat een bijzondere ervaring. Friso Derikx is al vanaf zijn tiende gek van ze: "Mijn tweede afspraakje met mijn huidige vrouw was op een dassenburcht."
Foto: iStock

Fotowedstrijd
WIN EEN HUISJE IN HET BOS

Deel jouw favoriete bosfoto en win fantastische prijzen! Laat ons zien waarom jouw foto van bijvoorbeeld een bijzondere boom, een bosdier of een bosactiviteit voor jou een bijzondere betekenis heeft. Je maakt kans op o.a. een weekendje in een natuurhuisje in het bos, een privé-excursie met een natuurgids en handige wandelaccessoires.

Roots
Roots
Vogeldetective
GEVONDEN VOORWERPEN

Je kunt vogels niet alleen live waarnemen, ze laten ook tal van sporen achter. Het speuren naar deze vogelsporen is superleuk. Veel vogels ruien op dit moment hun veren, en die vind je nu rond het huis...
Veer van een houtduif. Foto: Paul Böhre

Cadeautip voor de feestdagen!
DEZE WEEK: DOE-BOEK INSECTEN

Ga samen met je (klein)kind op ontdekking en beleef samen de wondere wereld van insecten. Spelenderwijs leren ze welke insecten ze waar kunnen zien – in het bos, langs de kust of in het Hollandse weidelandschap. Al lezend, puzzelend en kleurend leren kinderen alles over insectennamen en waar de insecten vandaan komen.

Roots
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer