Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Donderdag 8 april 2021
 
 

In de kijker

   
 
3 miljoen extra voor vrije tijd van kinderen en jongeren in kwetsbare situaties

De Vlaamse Regering trekt 3 miljoen euro extra uit om kinderen en jongeren in kwetsbare situaties beter te ondersteunen. Via een projectoproep kunnen organisaties tot 200.000 euro steun krijgen. Meer bepaald komen projecten in aanmerking waarbij minstens 3 verenigingen samenwerken en die focussen op een vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren.

 
Steunmaatregelen jeugdsector worden verlengd

De Vlaamse Regering nam op 5 maart een reeks maatregelen om de jeugdsector verder te ondersteunen tijdens de coronapandemie. Zo zorgt ze ervoor dat animatoren hun attest kunnen behalen ondanks de strikte coronamaatregelen. Daarnaast worden ook subsidies gegarandeerd voor jeugdverenigingen, hostels en jeugdverblijfcentra.

 
Richtlijnen jeugdwerkactiviteiten aangepast

Sinds 21 maart gelden strengere maatregelen voor activiteiten met kinderen en jongeren. We hebben het basisprotocol hieraan aangepast. 

 
Nieuwe versie KIOSK vanaf 27 april 2021: stel opnieuw je gebruikersrechten in

Op 27 april 2021 lanceren we een nieuwe versie van het e-loket KIOSK. De inlogmethode via login en paswoord verandert naar een methode met Belgisch eID en andere digitale sleutels. Daardoor moet je je rechten en mandaten opnieuw instellen. Zorg ervoor dat je dat tijdig in orde brengt, zodat je geen deadlines mist.
Opgelet: op maandag 26 april is geen enkele versie van KIOSK beschikbaar.

 
Ontdek ons jaarmagazine 2020

2020 is een jaar om (n)ooit te vergeten. De impact van de crisis op ons werkveld was enorm en we zetten dan ook tal van stappen om onze sectoren te ondersteunen. Maar naast die uitzonderlijke taken bleef het gewone werk voor het departement doorlopen. In het jaarmagazine 2020 lees je meer over onze verschillende realisaties van het voorbije jaar.

 
Lancering stappenplan: in 5 stappen naar een beslissing in het belang van het kind

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media ontwikkelde samen met het Kenniscentrum Kinderrechten een stappenplan over het belang van het kind. Dit stappenplan ondersteunt praktijkwerkers om tot een kwaliteitsvolle beslissing te komen in het belang van het kind.

 

 

Subsidies

   
 
19 verbindingsambassadeurs voor het jeugdwerk geselecteerd

Met de projectoproep ‘Verbindingsambassadeurs voor het jeugdwerk’ sloegen de ministers van Jeugd en Gelijke Kansen de handen in elkaar om meer diversiteit binnen te brengen in het jeugdwerk. 19 projecten werden geselecteerd.
 

 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE JEUGDSECTOR
 
 

Events

   
 
20 april: online inspiratiesessie JKP ‘Goed geëngageerd’

Na een groot participatietraject keurde de Vlaamse Regering eind vorig jaar het Vlaamse Jeugd- en Kinderrechtenbeleidsplan 2020-2024 (JKP) goed. Ben je benieuwd naar welke acties er op de planning staan? Maandelijks zetten we 1 prioriteit in de kijker tijdens een digitale inspiratiesessie. De maand april staat in het teken van engagement.

icon-arrow-right.png   Schrijf je in
 
21 april: Buitenspeeldag

Op woensdag 21 april tussen 12 en 16 uur roepen we alle kinderen en jongeren op om in hun buurt buiten te spelen. We willen hen zo aansporen om niet alleen die dag, maar het hele jaar door zoveel mogelijk buiten te spelen. Wil je je als gezin of gemeente laten inspireren? Neem dan een kijkje op de website van Bataljong en in onze gloednieuwe inspiratiegids.

icon-arrow-right.png   Laat je inspireren
 
11 mei: infosessie beurzen vakmanschap

Dit jaar maakt de minister van Cultuur opnieuw middelen vrij voor beurzen vakmanschap. De officiële oproep wordt eind april verwacht. Op 11 mei om 19.30 uur organiseren we een online infosessie over deze nieuwe indienronde. Inschrijven kan vanaf eind april, na de lancering van de oproep.

 
Terugblik Dag van de Cultuureducatie
icon-arrow-right.png   Herbeleef de Dag van de Cultuureducatie ‘Erfgoed is’

 
 

PARLEMENTAIRE VRAGEN

   
 

Hieronder vind je een overzicht van vragen en interpellaties van Vlaamse Parlementsleden over jeugd, jeugdwerk en jeugdbeleid. 

•    Selectie van mondelinge vragen en interpellaties 
•    Selectie van schriftelijke vragen 

 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenberggebouw · Arenbergstraat 9 · Brussels 1000 · Belgium