Adam Grant over manieren om beter te worden 🔥
Bekijk deze mail online.
3 slimme ideeën van Adam Grant

 

Beste ,

Adam Grant is vorige week uitgeroepen tot de nummer #2 leiderschapsdenker TER WERELD!

(Je zal wel denken, maar wie is dan die nummer 1? Dat was niet de minste, namelijk: Harvard professor Amy Edmondson).

Adam Grant heeft een nieuw boek uit: Hidden Potential. Dit boek gaat over manieren om beter te worden in je werk.

 
Voor jou geselecteerd: 3 slimme ideeën

Hieronder vind je drie inzichten uit het boek. Lekker kort door de bocht, maar nét praktisch genoeg om eens uit te proberen.


💡 1: Stop searching for feedback, start looking for advice 💡
Kern van de tip: Als je vraagt om feedback krijg je inzichten die gericht zijn op hoe je in het verleden presteerde. Vraag liever om advies. Dat is gericht op hoe je in de toekomst beter kan worden.

Zo werkt het: Adam past dit ook toe bij zijn collegestudenten: hij vraagt geen feedback over zijn lessen, maar vraagt één concreet idee over wat de volgende keer beter kan.

💡 2: Stop brainstorming, more brainwriting 💡
Kern van de tip: In een brainstorm komen automatisch de ideeën van de meest luide en extraverte teamleden centraal te staan. Zonde! Want introverte mensen hebben vaak geweldige ideeën en die haal je naar boven met... brainwriting!

Zo werk het: iedereen schrijft individueel en onafhankelijk zoveel mogelijk ideeën op. Al die ideeën komen daarna anoniem terug in de groep waarna elk teamlid ze weegt en beoordeelt.

💡 3: Create a minimum mistake target 💡
Kern van de tip: Je groeit alleen van dingen die je echt uitdagen en moeilijk zijn. Het punt is: die dingen kunnen ook mislukken. Daar moet je gewoon een 'potje' voor maken, op welke manier dan ook.

Zo werkt het: Adam Grant maakt in zijn eigen jaarplan ruimte voor 3 projecten die mogen mislukken. Dat geeft lucht. Er is op 'gebudgetteerd' qua tijd en geld.

En een onverwacht bij-effect: als er na een jaar NIETS mislukt is, dan is dat een teken dat je jezelf niet genoeg uitgedaagd hebt.

 
Wil je meer? Lees in de blog de 5 inzichten
De 5 ideeën uit het fonkeltjenieuwe boek 'Hidden Potential' lees je hier
 
Wil je meer? In dit blog lees je 5 inzichten
Adam Grant komt naar Amsterdam!
Het was zeker niet makkelijk, maar het is ons wél gelukt: Adam Grant komt naar Amsterdam. Hij is één van de headliners van Amsterdam Business Forum 2024 op 27 september in AFAS Live.

Dit is de eerste keer dat Adam Grant in Nederland spreekt: live and in person. Een unieke kans om deze jonge science rockstar in het echt te zien. En om meer te weten te komen over zijn nieuwe boek.

Hij deelt op Amsterdam Business Forum het podium met o.a. Joseph Oubelkas en … Brené Brown. Allemaal op één podium in Amsterdam.
Daar wil je bij zijn!
 
 
-› Claim mijn plek
 
Met vriendelijke groet, 
Team DenkProducties
 
Amsterdam Business Forum 2024
Volg ons op:
FTINYouTubeFlickrInstagram
Namens DenkProducties ontvang je deze mail op het volgende adres: newsletter@newslettercollector.com
Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd? Klik dan hier om je ook in te schrijven!
© 2024 DenkProducties - Afmelden - Contact - Privacy