3 tips om de lente te beleven

8 months ago


Text only:

Midden in de natuur met Roots - 05 april
Niet leesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browserVolg Roots ook op Twitter
Easy vogelenVOGELMAGAZINE VOORJAAR 2018 IS UIT


Het Vogelmagazine voorjaar 2018 is verschenen. In dit lentenummer onder meer: vogelwandelen in Zuid-Limburg, tips om mezen te fotograferen, alles over jan-van-genten en natuurlijk veel praktische tips om vogels te kijken.
Foto: Bob LuijksMeer info & bestellen
WandelenLENTEWANDELEN PURMERBOS


Roots maakt iedere maand een korte natuurwandeling. In april is dat een natuurommetje door de Purmer en het Purmerbos in Noord-Holland. En nu het lente wordt, ontluikt dit eeuwenoude cultuurlandschap rond Ilpendam.
Foto: Bas MeelkerDownload hier de gratis gps-track
Wat een vraagRAMPVOORSPELLERS?


Kunnen dieren natuurrampen voorspellen? Het lijkt wel zo: olifanten die uren voor een tsunami trompetteren, haaien die kort voor een storm dieper water opzoeken, honden die massaal blaffen voor een aardbeving.
Foto: iStockLees verder
ExcursieVOORJAARSFLORA


De beroemde wetenschapper Carl Linnaeus bestudeerde ooit planten op landgoed Hartenkamp. Treed in zijn voetsporen en wandel zondag 8 april mee met een gids van Landschap Noord-Holland om voorjaarsbloeiers als winterakonieten en sneeuwroem te zoeken. Locatie: ingang aan de Glipperweg (tegenover de parkeerplaats van het Linnaeushof) in Bennebroek (NH). Tijd: 10-11.30 uur. Prijs: € 7 (t/m 11 jaar € 3).
Foto: Bart HarmsenMeer info en aanmelden


ROOTS NATUURPAD


Voor iedereen die graag wandelt en naar dieren en planten kijkt, heeft Roots het langste natuurpad van Nederland gemaakt, van Delfzijl naar Goirle.


Een wandelroute van 459 km dwars door Nederland die zoveel mogelijk over stille zandpaden en landweggetjes voert, door de mooiste natuur.


En langs dit pad liggen 136 natuurhotspots. Dat zijn plekken waar bijzondere dieren of planten leven, of waar een interessant landschap kan worden ervaren.Bekijk de gids


Vogelen op TexelHET WADDEN VOGELFESTIVAL


Vogelinformatiecentrum Texel en het nationale park Duinen van Texel houden in het weekeinde van 12 en 13 mei voor de 3e keer het Wadden Vogelfestival. Kom ook naar Texel en ervaar hoe leuk vogels kijken is. Roots-redacteur Paul Böhre geeft twee excursies voor beginnende vogelaars.
Foto: iStock.Meer festivalinfo
NatuurkennisHEBBEN PLANTEN ONTLASTING?


Mensen en dieren gaan naar de wc, maar hoe raken planten hun afvalstoffen kwijt? Het is een van de vragen die biologe Sara van Duijn beantwoordt in haar nieuwe boek Natuurlijk biologie.
Foto: Bob LuijksLees hier het antwoord

Volg Roots ook op


Copyright © 2018
New Skool Media.
Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
                     
                     
               

Grasduinen.nl

Categories: Magazine Environment | Nature
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018