‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Klik her hvis du ikke kan læse nyhedsbrevet
tirsdag 18. juni 2024 Kurser og netværk
 
 
Den hellige gral
Effektmåling peger på det, der i kommunikationsfaget kan føles uopnåeligt: Viden om, hvorvidt vores indsats har virket.

Og sandheden er da også, at absolut vished kan man stort set aldrig få. Men man kan heldigvis komme et solidt stykke vej.

Med dataoverblik, bevidst valg af målepunkter og en klar formidling af resultaterne er du langt foran på point, når det gælder spørgsmålet: Virkede det?

📌 Kursus: Effektmåling: Brug data til at forbedre din kommunikation
⏰ 26. september, kl. 9.00-15.30, Aarhus
⏰ 21. november, kl. 9.00-15.30, København


Tilmeld dig her

3 tips, før I går i gang:


  • Skal I overhovedet måle?
    Den klassiske fejl er at måle ukritisk på en masse parametre og indsamle store mængder data uden at vide hvorfor. Men det æder din tid, og tilmed bliver dine resultater dårlige uden en bevidst udvælgelse af data. Før I overhovedet går i gang, skal du derfor stille kritiske spørgsmål til både ledelsen og dig selv. Hvad vil I vide? Og hvorfor? Kommer I til at bruge det? Måske finder du ud af, at I ikke skal måle på så meget, som I troede.

  • Sæt de rette KPI'er
    Også selve arbejdet med måling starter før, I er gået i gang med jeres kommunikationsindsats. Det starter nemlig med at identificere de rette KPI'er eller resultatmål. De skal hænge sammen med organisationens målsætninger, de skal pege i samme retning, og du skal være sikker på, at du har adgang til data samt tid til at analysere dem. Igen: Vær kritisk med dine mål, og brug tid på at gennemtænke dem.
  • Gør dig dit eget formål klart
    Måler du for at kunne afrapportere til ledelsen? For at evaluere dit eget arbejde? For at styrke jeres afdeling? Svaret på dette spørgsmål vil farve, hvilke måltal du skal vælge at fokusere på. Ledelsen vil ofte gerne se et bredt overblik uden for mange detaljer. Mens jeres egen afdeling måske har brug for at dykke mere detaljeret ned i et enkelt produkt, en indsats eller en platform. Når du kender jeres formål, kan du begynde i det små med at indsamle og registrere enkelte datakilder, som du løbende supplerer.

God fornøjelse!

Spørgsmål? Skriv altid til os på kforum@kforum.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig.
 
 
Copywriting: Skriv, så det virker (Aarhus)
Kurser Torsdag 29. august 2024
 
AI og Chat GPT for øvede
Kurser Torsdag 26. september 2024
 
K-akademi: Styrk din rolle som kommunikationsrådgiver
K-akademi Torsdag 29. august 2024
 
Kommunikatører
Netværk Onsdag 25. september 2024