Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 26 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
30% accountants- en administratiekantoren verwacht omzetdaling 2020
Een krappe 30% van de accountants- en administratiekantoren verwacht dit jaar een omzetdaling. Dat is fors meer dan aan het begin van dit jaar, toen nog slechts 6,7% van de kantoren een krimp verwachtten. Dit volgt uit de eerder deze maand gehouden enquête onder de lezers van Accountancy Vanmorgen. Kantoren verwachten deze omzetdaling als gevolg […]
Lees verder »
Structurele verruiming verliesverrekening nog niet aan de orde
De mogelijkheden tot verliesverrekening van de vennootschapsbelasting (VPB) worden nog niet structureel verruimd. Dat laat staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) weten in antwoord op Kamervragen. Hij vindt de tijdelijke fiscale coronareserve voorlopig genoeg.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessie: Ontslagaanvragen door de corona crisis

Biedt een eventuele verlenging van de NOW nog voldoende compensatie of moet er gereorganiseerd worden? Het UWV verwacht in elk geval een grote hoeveelheid ontslagaanvragen door de corona-crisis. Kirsten Roskam praat u bij op 29 mei van 12-13 uur over bedrijfseconomische redenen, afspiegeling, uitwisselbare functies en herplaatsingsverplichting.

Lees verder »
AFM en BFT sluiten convenant gegevensuitwisseling
De AFM en het Bureau Financieel Toezicht (BFT) hebben een samenwerkingsconvenant gesloten. Daarmee kunnen zij onderling informatie uitwisselen over het toezicht op accountants.
Lees verder »
PwC: Advies belastingheffing multinationals moet in breder kader
Het in april verschenen advies van de adviescommissie Belastingheffing van multinationals moet door de coronacrisis in een bredere context worden geplaatst, vindt PwC. Bovendien moeten er geen unilaterale maatregelen worden genomen: ‘Een robuuste en stabiele winstbelasting moet internationaal worden vormgegeven.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vpb-plicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties

Het belang om te signaleren of vpb-plicht kan spelen wordt groter. Wanneer is een vereniging of stichting vpb-plichtig? Wanneer is sprake van drijven van een onderneming? Welke tips en tricks zijn er om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter brengt u op de hoogte en geeft u praktische handvatten voor de praktijk.

Lees verder »
Corona | Autobranche krijgt uitstel BPM-afdracht
Importeurs van nieuwe en gebruikte auto’s krijgen vanaf het tijdvak mei de mogelijkheid uitstel van betaling aan te vragen voor de afdracht van BPM op verkochte auto’s. De maatregel is onderdeel van het noodpakket 2.0 dat de overheid vanaf juni inzet om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers te beperken.
Lees verder »
ICT & Kantoor
Automatisering jaagt adviesomzet en uitbreiding klantenkring aan

In 2010 startte Roel Hermans, na een periode als controller bij sierteeltbedrijven, zijn eigen administratiekantoor in het Limburgse Nederweert. Na tien jaar is Administratiekantoor Roel Hermans van eenpitter uitgegroeid tot een serviceverlener die met vergaande automatisering en een duidelijke prijsstelling klanten door het hele land weet te vinden en qua omzet volop groeit.

Lees verder »
Corona | Overheid vordert eerste onterechte TOGS-steun terug
De overheid is inmiddels gestart met het terugvorderen van de eerste ten onrechte onder de TOGS-regeling verstrekte steun aan bedrijven. Van die regeling hebben ruim 181.000 bedrijven gebruik gemaakt.
Lees verder »
Naheffingsaanslag BTW-aangifte: aanvragen uitstel van betaling kan alsnog
De Belastingdienst stuurt deze week aan veel ondernemers een naheffingsaanslag voor de BTW-aangifte. Uitstel kan dan alsnog worden aangevraagd, geeft de fiscus aan.
Lees verder »
‘Vijlbrief helpt vangnet zelfstandigen om zeep’
Zelfstandigenorganisaties hebben weinig op met de plannen voor een herziening van het belastingstelsel die staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) vorige week aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. ‘Rampzalig’, vinden ze. ‘Vijlbrief maakt het ZZP’ers vrijwel onmogelijk straks nog de financiële buffer op te bouwen die zij bitter hard nodig hebben.’
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zonder CRM je bedrijf laten groeien? Dat gaat niet.

Klantgerichtheid en klanttevredenheid zijn zo ongeveer de twee belangrijkste termen binnen het ondernemerschap. Want ‘klant is koning’, toch? Helaas laat deze uitspraak in sommige bedrijven nog wel eens te wensen over.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Privacywaakhond laat bedrijven lang wachten
Aantal bijstandsaanvragen zelfstandigen nog steeds hoog
Corona | Crisis leidt tot uitstel én tot vervroeging grote uitgaven
Corona | Vier op tien was nog niet bekend met thuiswerken
OPLEIDINGEN
Webinar: Klantcontact in tijden van corona: digitaliseren biedt uitkomst
Fiscount
27 mei 2020
Accountancy Tour Webinar 5: Fiscaal GEMAK, betrouwbare fiscale software
Unit4 Bedrijfssoftware
28 mei 2020
PinkWeb Webinar Festival – Client Online demo
Pinkweb
8 juni 2020
VACATURES
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN