Bekijk en bestel: 35 jaar Erasmus
Beste meneer / mevrouw Do
De eerste 2 euro herdenkingsmunt sinds 2015 is een feit! Ter ere van 35 jaar ERASMUS programma lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale 2 euro herdenkingsmunt, in opdracht van het ministerie van Finaniën. In 2022 is het 35 jaar geleden dat het ERASMUS programma werd opgericht. Dit programma maakt het voor studenten mogelijk om op uitwisseling te gaan in Europa.



Het ERASMUS Programma
De naam van het ERASMUS Programma is niet alleen geïnspireerd door Erasmus Desiderius, bekende humanist uit de 15e eeuw; de naam is ook een acroniem voor European Community Action Scheme for the Mobility of University Students. Op de voorzijde van de munt prijkt het profiel van Erasmus. Het portret is omgeven door de jaartallen 1987 – 2022. Ontdekt u het getal 35 in het maaswerk aan de linkerzijde? Dit staat voor de 35 jaar dat het programma bestaat.

Wilt u deze zeldzame 2 euro herdenkingsmunt niet mislopen? De 35 jaar ERASMUS Programma 2 euro munt in coincard en de 35 jaar ERASMUS Programma 2 euro munt in Proof kwaliteit zijn nu verkrijgbaar op de website. Wees er snel bij!
Bekijk en bestel
Lees hier verder
Bekijk en bestel: 35 jaar Erasmus
Bekijk en bestel: 35 jaar Erasmus coincard
Bekijk en bestel: 35 jaar Erasmus Proof
Privacy  •  Voorwaarden