In je browser bekijken || 23 september 2024
BY_-_BF_(white)

#376 Bitcoin is saai!

#376 Bitcoin is saai!
Wist je dat de bitcoinkoers best wel saai is? In driekwart van de gevallen verandert de prijs minder dan 1% per dag. Maar er gebeuren genoeg spannende dingen rondom dat rare internetmuntje: rechtszaken, miljoenenaankopen, landen die bitcoin sparen, conferenties, en meer!

Samourai-zaak

Samourai-ontwikkelaars Keonne Rodriguez en William Lonergan Hill verschenen afgelopen week voor het eerst samen voor de rechtbank sinds het Amerikaanse ministerie van Justitie aanklachten tegen hen indiende. Het was de eerste hoorzitting waarin vooral de toon werd gezet.

Bitcoinmagazine.com was erbij en schreef een verslag. Zonder hiervan enige credits te nemen, hieronder een paar korte snippets:
  • Het Openbaar Ministerie richtte zich als eerste tot de rechtbank en verklaarde dat het “grote hoeveelheden bewijsmateriaal” had gevonden.
  • De verdedigers zeiden daarentegen dat er nog steeds geen bewijs is gevonden dat Rodriguez of Hill een niet-gelicentieerde money transmitting business runde.
  • De advocaat van Rodriguez deed verder een verzoek om de voorwaarden voor de borgstelling te wijzigen. Rechter Richard M. Berman heeft daarnaast een motie afgewezen om huisarrest op te heffen als voorwaarde voor vrijlating op borgtocht.
  • Het Openbaar Ministerie citeerde vervolgens dat er bewijsmateriaal was gevonden dat Rodriguez van plan was om de VS te ontvluchten.
Alle partijen werden het er over eens dat de volgende voorlopige hoorzitting op 17 december zal plaatsvinden.

Onafhankelijk!

Op 15 september vierde El Salvador Onafhankelijkheidsdag. En daar deed president Nayib Bukele even een schepje bovenop. Tijdens een toespraak op een grasveld met Romeinse taferelen (met een heel leger voor hem), zei hij:
"En als een voorbeeld van dit stapsgewijze proces dat ons land ondergaat, doe ik vandaag een aankondiging: Op 30 september gaan we voor het eerst in decennia een nationaal budget voorstellen aan de Legislative Assembly, dat compleet in balans is, waardoor er geen noodzaak is om schulden aan te gaan. El Salvador zal niet langer meer uitgeven dan wat het produceert."

Daarmee laat Bukele, na eerder negatief over het IMF te hebben gesproken, nu ook de fiat-schuldeneconomie achter zich. Althans, dat zijn de grote woorden van de flamboyante leider.

Rondje langs de velden

  • Oud-Binance-baas CZ zal op 29 september uit de gevangenis worden vrijgelaten. Momenteel zit hij een celstraf van vier maanden uit. Zhao werd in april veroordeeld nadat hij schuldig pleitte aan het overtreden van de Bank Secrecy Act.
  • MicroStrategy heeft 7.420 BTC gekocht voor een totaal van $458,2 miljoen. Daardoor heeft het bedrijf van permabull Saylor nu 252.220 BTC in kas. Maar dit is nog niet alles:
  • MicroStrategy gaat $500 miljoen aan 2028-obligaties (met een rente van 6,125%) vervangen door een 2028-obligatie van $875 miljoen met een rente van 0,625%. Hierdoor komt er $30 miljoen per jaar vrij dankzij lagere rentelasten. Zo wordt er geld vrijgemaakt om bitcoin van te kopen. Ook kondigde Saylor aan nog eens $700 miljoen te willen ophalen.
  • Het Aziatische Bhutan heeft $750 miljoen aan bitcoin. Dat blijkt uit data van analysebedrijf Arkham. Het land heeft zich op de mining industrie gestort.
  • Inwoners van de Amerikaanse staat Louisiana kunnen binnenkort voor overheidsdiensten betalen met bitcoin (on-chain en lightning), of met stablecoin USDC. Heb je een jacht- en visvergunningen nodig? Dat kan nu met bitcoin!
  • De Zwitserse effectenbeurs SIX onderzoekt of het een eigen handelsplatform voor cryptovaluta in Europa wil oprichten. SIX is de derde grootste aandelenbeurs van ons continent!
  • De Amerikaanse SEC heeft optiehandel op de bitcoin ETF van BlackRock goedgekeurd.
  • Presidentskandidaat Donald Trump heeft publielijk een bitcointransactie gedaan. De Republikein was in New York een kijkje gaan nemen bij PubKey, een bitcoinbar. De transactie ging niet enorm soepel, maar de burgers zijn betaald met sats.
    Vergeet intussen niet dat Trump een eigen token heeft gelanceerd, de World Liberty Financial (WLFI), met een pre-sale van 70%. Slechts 30% van de tokens zijn (momenteel) beschikbaar voor het publiek.
Advertentie: Verdien gratis bitcoin bij het online shoppen met Satsback.com.

Renteverlaging

Onder aanvoering van Jerome Powell heeft de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, voor het eerst sinds 2020 de rentes verlaagd.

Het was niet met een voorzichtige 25 basispunten, maar het ging om maar liefst 0,50%!

De bitcoinkoers reageerde positief op het nieuws en steeg tot boven de $63.000: lagere rentes betekent goedkopere (nieuwe) liquiditeit. Anders gezegd: de geldprinter werkt beter met lage rentes.

'Bitcoin is saai'

De koersbewegingen van bitcoin zijn in 62% van de gevallen erg tegenvallend. Dat stelt Checkmate op X. Hij heeft de prijsontwikkeling van bitcoin binnen één dag, van alle dagen sinds inceptie in een grafiek gezet. Het blijkt dat bitcoin in 62% van de dagen minder dan 1% stijgt of daalt.

Conferenties-agenda

  • Op 5 oktober is er in Antwerpen in de Handelsbeurs de grootste bitcoinconferentie van België genaamd Future of Bitcoin. Als trouwe abonnee van Focus Bitcoin ontvang je 20% korting met de kortingscode bitcoinfocus24.
  • Op 9 en 10 oktober is er in Amsterdam in de Westergasfabriek de jaarlijkse conferentie van BTC Media.
  • Van 10-12 oktober is er in Berlijn een ecash-conferentie. Deze extra betaallaag bovenop bitcoin en lightning krijgt meer tractie. Let wel op: dit is vrij technisch.

Donatie

Afgelopen week ontvingen we weer een donatie. Rutger stuurde 3.000 sats met de boodschap: "Echt goede content, complimenten."

Bedankt! Wij schrijven gratis online nieuwsbrieven met een unieke kijk op bitcoin en Nederland. Kun je deze advertentievrije verhalen waarderen? Stuur ons wat bitcoin, volledig value4value! Zo kunnen we je elke week van een unieke nieuwsbrief voorzien.

Lees dit artikel ook op onze website.
Volg Bitcoin Focus ook op onze socials! -
Telegram - Facebook - Twitter - Instagram