Spot de draaihals | Zo fotografeer je koninginnepages | Winnen: boek Het Roots Natuurpad
Foto van de week

Foto van de week

De fotograaf noemt het een prachtige ontmoeting op de bloeiende heide.
Zo mooi!
Roots
Hotspots
OP DEZE PLEKKEN ZIE JE NU PARNASSIA

Aan het eind van de zomer bloeit parnassia nog door tot half september. Dit tere bloemetje heeft het jarenlang moeilijk gehad, maar komt nu gelukkig langzaam weer terug. Ook op onverwachte plekken! Wij noemen onze hotspots om parnassia te bekijken.
Foto: Niels Kooyman

Roots
Vogelen
KIJK UIT NAAR DE DRAAIHALS

September is misschien wel de beste maand om de anders zo schuwe draaihals te zien. Juist nu trekken Scandinavische vogels door. En die laten zich dan met wat geduld mooi bekijken.
Foto: iStock

Roots
Boom van het Jaar
WELKE KIES JIJ?

De scheve linde in Dronten, de kabouterboom van Saaxumhuizen of toch de bakspiekereik, die door het dak groeit van een huisje op landgoed Twickel; welke boom heeft het beste verhaal? Tot 16 oktober kun je stemmen op de Boom van het Jaar 2019.
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Roots
Komend weekend
SPINNEN SCOREN

Verken alle hoeken en gaten van je huis, sluip door je tuin en noteer alle spinnen die je ziet. Kortom: ga tijdens de Nationale Spinnentelling op zaterdag 7 en zondag 8 september op zoek naar de spinnen in en rond je huis.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Natuurfotografie
ZO FOTOGRAFEER JE DE KONINGINNEPAGE

In de serie 'Uitgelicht' bespreekt een natuurfotograaf zijn of haar (recent gemaakte) foto. Deze keer vertelt Roots fotoblogger Chris Ruijter over het fotograferen van konings- en koninginnepages. Je moet er wel snel bij zijn.
Foto: Chris Ruijter

Roots
WIN DE WANDELGIDS 'HET LANGSTE NATUURPAD VAN NEDERLAND'

Ken jij het 'Roots Natuurpad' al? Dit is een 459 km lange wandelroute dwars door Nederland. Het voert je in 32 trajecten van de rand van de provincie Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België, zoveel mogelijk over onverharde paden en trage wegen. Precies die paden die je stap vertragen zodat je nog meer kunt genieten van de natuur om je heen. Wij verloten drie exemplaren van dit boek! Wil jij kans maken?

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer