Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 16 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
NBA wil met vier stappen ontwikkeling lerend vermogen accountants stimuleren
Het instellen van het platform ‘Leren van toezicht’, lessen uit toezicht aanbieden naast verplichte PE, het ontwikkelen van casusmateriaal over incident(en) en het organiseren van een debat over het belang van een constructieve foutencultuur voor niet oob-organisaties. Dat zijn de vier keuzes die de NBA heeft gemaakt om het lerend vermogen van accountants en hun […]
Lees meer
 
 
Wiebes herkent zich niet in genoemd cijfer VHMF over krimp Belastingdienst
De ondercuratelestelling van de Belastingdienst lijkt te leiden tot een krimp in de komende jaren van 30.000 tot wellicht zelfs slechts 23.000 medewerkers. Dat schrijft de Vereniging van Hogere ambtenaren bij het Ministerie van Financiën (VHMF) in een brandbrief. Wiebes herkent zich niet in dit cijfer.
Lees meer
 
Vraag over auto van de zaak? Advertorial

Heeft u een vraag over bijvoorbeeld de auto van de zaak? Mr. Heleen Elbert is een zeer ervaren fiscaal jurist.
Zij heeft ruime praktijkervaring en is dé autobelastingspecialist. Ga naar www.elbertfiscaal.nl en neem contact met haar op.

 
Overgangstermijn voor nieuwe leennormen hypotheekverstrekking
Recent hebben er enkele wijzigingen plaatsgevonden in het hypotheekverstrekkingsproces. Omdat het toetsen bij bindend aanbod bij de huidige toetswijze van hypotheekaanbieders kan leiden tot problemen met consumenten, heeft de AFM aangegeven rekening te houden met een overgangstermijn.
Lees meer
 
 
Omzet KPMG Nederland stabiel gebleven
De omzet van KPMG Nederland is in het afgelopen boekjaar stabiel gebleven. De omzet steeg van 452 miljoen euro naar 453 miljoen euro. Inclusief de divisie Tax, KPMG Meijburg, komt de omzet uit op 608 miljoen euro. 
Lees meer
 
AV Magazine is verschenen! Advertorial

Ons magazine is weer verschenen. In AV4 o.a. een rapportage over de Customer Journey, een interview met Michiel Werkhoven, Anton Dieleman over vaktechniek en alles over onze AV-dag op 14 december in het Spant in Bussum.

Lees meer =>

 
BnP Accountancy en Advies neemt administratiekantoor uit Breda over
Het in Bavel gevestigde BnP Accountancy en Advies B.V. heeft het Bredase administratiekantoor Ton van der Meer overgenomen.
Lees meer
 
 
Veertig miljoen voor innovatie in agrifood-sector
Voor innovatieve projecten en startups in de agrifood-sector komt ruim 40 miljoen euro beschikbaar vanuit het ministerie van Economische Zaken en het bedrijfsleven. Dat werd woensdag bekendgemaakt op het AgriFoodTech congres in Den Bosch.
Lees meer
 
 
NBA: gewijzigde NBA-handreiking 1120 gepubliceerd
De NBA heeft de gewijzigde handreiking 1120, Gebruikmaken van de werkzaamheden van de certificerend actuaris bij de controle van de jaarrekening en de staten van pensioenfondsen, gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Delftse innovators D:DREAM krijgen steun van Exact en Dutch Accounting House
De D:DREAM (Dream Realization of Extremely Advanced Machines) teams van de TU Delft, krijgen bedrijfskundig advies van Dutch Accounting House en de cloud software van Exact. Hiermee hebben de studenten hulpmiddelen om hun innovatieprojecten ook vanuit bedrijfskundig oogpunt winnend te kunnen voltooien.
Lees meer
 
 
Alle melkveehouders moeten KringloopWijzer indienen
De zuivelsector stelt het indienen van de KringloopWijzer voor alle melkveehouders verplicht. De uiterste indiendatum van de KringloopWijzer is 15 mei 2017.  
Lees meer
 
Wat biedt MUIS Software de accountant? Contentpartner
Als accountant speel je een belangrijke rol bij de onderneming van je klant. Maar de dienstverlening van de accountant verandert; klanten verwachten een strategische sparringpartner. De vraag is: ‘Hoe zorg jij ervoor dat jij die sparringpartner voor je klant kunt zijn?’ Door het ontwikkelen van vooruitstrevende software, waaronder de automatische verwerkingsstraat, het accountancydashboard en zeer […]
 
Analyse general IT-controls Opleiding
Wil je leren hoe je IT daadwerkelijk kunt inzetten als ondersteuning bij de jaarrekeningcontrole? De opleiding “Analyse general IT-controls” is het hoofblok “Impact van IT op AO/IB en informatievoorziening” van de opleiding IT-based auditing. Dit onderdeel is ook los te volgen door accountants die zich willen verdiepen in het analyseren van de general IT-controls, maar niet […]
 
Teammanager Financiën, Juridische Zaken en Inkoop Vacature
Vlaardingen is havens, haring, water, groen, historie en sociaal aan de Nieuwe Maas! Bij de gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties in onze stad werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel,  vanuit gelijkwaardigheid en met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn