Sommige symbolen klinken typisch Hollands, maar bij nadere inspectie blijken veel ervan weggeplukt uit de rest van de wereld. Misschien is vooral het jatten van tradities écht Nederlands.
Foto’s van aangespoelde walvissen met een buik vol draagtasjes bewijzen dat plastic in zee een zorg is. Maar hoe zit dat met onze rivieren? Dat gaat Rijkswaterstaat uitzoeken.
Vroeg of laat gaat het gebeuren: het Verenigd Koninkrijk verlaat de Europese Unie. Dat is best jammer, als je bedenkt wat de Engelsen allemaal voor ons hebben gedaan. Wat weet jij van de Britten en hun vondsten?
In de jaren twintig van de vorige eeuw was Nederland in de ban van een mysterieus verschijnsel: een hikepidemie. De kranten stonden er vol mee. Over een man in Franeker wordt geschreven dat hij ‘door het voortdurende hikken zeer uitgeput’ is geraakt. De eerste sterfgevallen volgden al snel...
De supermarkten liggen weer vol mandarijnen. De citrusvrucht is op zijn lekkerst tussen november en maart en wordt door velen gegeten. Nederlanders werken maar liefst 4 kilo mandarijnen per jaar weg. Wist je deze dingen ook al over mandarijnen?
De tijd van 130 kilometer per uur rijden, is voorbij. Het kabinet heeft besloten om tussen 06.00 en 19.00 de snelheid te verlagen naar honderd kilometer per uur. Maar wat weet je eigenlijk verder van de snelweg? Deze negen dingen misschien nog niet.