Ontdek de schrijver in jezelf | De meeste auteurs zijn te goed opgevoed

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 11 juni 2024Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

Vijf dialoogstijlen voor jouw verhaal

Van kinderboeken tot gruwelijke horrorverhalen, dialogen komen overal voor. Er zijn allerlei soorten dialogen die het gesprek tussen twee of meerdere personages op een bepaalde manier doen overkomen bij de lezer. Als schrijver heb je meerdere stijlen in je gereedschapskist als je je personages met elkaar in gesprek wil laten gaan. In dit artikel worden vijf verschillende dialoogstijlen uitgelicht.

Lees verder


Tomas Ross: “Aan de werkelijkheid kun je vaak veel meer ontlenen dan aan je fantasie”

Tomas Ross is de grootmeester binnen het genre van ‘faction’, waarbij feiten en fictie met elkaar worden vermengd. In zijn thrillers is de hoofdpersoon fictief, maar de gebeurtenissen waargebeurd. In het komende nummer van Schrijven Magazine deelt Ross tips om fouten te voorkomen, over het doen van research en het schrijven van thrillers.
Nog geen abonnee en kan je wel wat extra hulp gebruiken bij het aanwakkeren van jouw schrijfvuur? Kies dan het boek ZIN: Lust in je leven door schrijven van Geertje Couwenbergh (t.w.v. € 20,-) als welkomstgeschenk bij jouw abonnement.

Ik wil dit boek cadeau bij mijn abonnement
Bekijk de andere opties


Maak kennis met creatief schrijven en ontdek de schrijver in jezelf

In vier dagdelen leer je, onder leiding van auteur Rebekka Bremmer, de belangrijkste elementen die je nodig hebt voor het schrijven van interessante fictie. Met die kennis op zak ga je aan de slag: het eindresultaat is je eigen steengoede korte verhaal. Moeilijker dan je denkt, want elk woord in een (kort) verhaal heeft gewicht. Aan het eind van de cursus weet jij dat voor elkaar te krijgen!

Doe mee!


De meeste auteurs zijn te goed opgevoed

Als je invloed wilt uitoefenen als schrijver van een non-fictieboek, dan moet je het lef hebben om soms tegendraads uit de hoek te komen, meent uitgever Geerhard Bolte.

Lees verder


Ingezonden mededeling

Ensie | Dé favoriet onder schrijvers

Grasduin in meer dan 507 woordenboeken en encyclopedieën. Krijg toegang tot maar liefst 2.316.291 begrippen, 37.599 spreekwoorden en 78.030 synoniemen.

Meer weten?


Win een interactief verhaal: we geven Not Human 5x weg!

Een interactief verhaal waarbij jouw keuzes het verhaal beïnvloeden. Dat is de scifi thriller Not Human. Een hele verrassende manier van een verhaal tot je nemen dus! En wij mogen Not Human 5x weggeven! Je hebt nog tot a.s. maandag om mee te doen.

Lees verder


De observerende schrijver: Ik zie mensen in de trein

Observeren is een belangrijke vaardigheid van schrijvers. Maar met alleen iets opmerken ben je er nog niet. Je moet ook weet hebben van associaties die bij je waarnemingen opkomen en hoe je daar een mooie verhaalopzet mee kan maken of clichés kan voorkomen. Deze week in de serie: ‘De observerende schrijver’: Ik zie... mensen in de trein.  

Lees verder


Shirley Gal winnaar van schrijfwedstrijd Een Magische Zomer!

Shirley Gal won vorige week de schrijfwedstrijd Een magische zomer, georganiseerd door De Verhalenfabriek, de online Schrijfschool en Schrijven online.  De jury, bestaande uit schrijfster Angelique Haak, schrijfster Denise Meijer en uitgever Ilse Karman, koos unaniem voor haar verhaal Daten met een deadline.

Lees verder


Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Tips Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.