TEMA: Cirkulær økonomi i praksis - gode råd og erfaringer

Der tales meget om cirkulær økonomi og FN's verdensmål om ansvarlig produktion. Vi gør noget ved det, og sammen med vores ambitiøse kunder gennem mange år har vi et helt katalog af gode råd og erfaringer, som vi gerne deler. Læs med i dette tema, der handler om alt det, der faktisk sker i praksis....
 

FÅ FEM GODE RÅD

Med udgangspunkt i fem af vores mest populære cases har vi samlet fem gode råd til, hvordan man får succes med grøn omstilling og cirkulær økonomi med afsæt i Cradle to Cradle:
#1: DOKUMENTÉR - DET GIVER TROVÆRDIGHED
#2: INDGÅ PARTNERSKABER - DET ER EN HURTIGERE VEJ TIL MÅL
#3: BRUG ROADMAP OG FØLG STRATEGIEN - DET GIVER ORDRER
#4: FORTÆL HISTORIEN - DET GIVER ANERKENDELSE OG STOLTHED
#5: FÅ STØTTE OG PROFESSIONEL HJÆLP - OG FÅ SUCCES
Få alle de fem gode råd foldet ud med citater og resultater fra virksomhederne i vores nyhed på hjemmesiden:
 

Fem gode råd og cases om cirkulær økonomi i praksis


Vi løfter lige sløret her for råd nummer 1, 2 og 3:

RÅD #1 DOKUMENTÉR
- MED DANSK WILTON

Cradle to Cradle CertifiedTM  verificerer og forpligter en virksomheds arbejde med cirkulær økonomi og ansvarlig produktion. Det har Dansk Wilton A/S valgt at gøre, og virksomheden kunne i august 2018 fejre, at de havde fået Cradle to Cradle certificeret deres tæppeserie Colortec RE:THINK.
”Det har været vigtigt for os at opnå en tredjepartsverificering af vores indsats og holdning til mennesker og miljø, siger marketing manager Lone Ditmer.
Målet er at fastholde og udvide markedsandelene i den kræsne del af hotel- og krydstogtbranchen. Læs vores helt nye case her: 
 

 RÅD #2 - INDGÅ PARTNERSKABER
- MED KLS PUREPRINT

KLS PurePrint samarbejder med trykkerier i Schweiz og Østrig om at udvikle deres Cradle to Cradle certificerede PurePrint tryksagslinjer. Det har hurtigt cementeret deres position som de eneste trykkerier i verden, der kan levere bionedbrydelige tryksager.

Hør kommerciel direktør Kasper Larsen fortælle om arbejdet sammen med Vugge til Vugges direktør Annette Hastrup i Steffen Max Høghs podcast om 'bæredygtig business' fra 2. september 2018. Kasper Larsen udtaler bl.a.: "Det her handler ikke om at redde verden. Det handler om at redde sin egen virksomhed."
 
Eller læs vores opdaterede case:
 

RÅD #3 - BRUG ROADMAP OG FØLG STRATEGIEN - MED EGETÆPPER

Siden 2010 har Cradle to Cradle været en integreret del af egetæppers forretningsstrategi. En række milepæle er formuleret i et ambitiøst, men realistisk roadmap, som er udviklet i samarbejde med Vugge til Vugge.
”Vi bruger vores roadmap i det strategiske arbejde inden for miljøoptimering generelt. Det giver os overblik over, hvor vi er henne, og hvor vi skal følge op,” forklarer Chief Sustainability Officer Henrik Schmidt Hansen.
I 2018 er 47 produkter certificeret, og de udgør 87% af virksomhedens salg til kontraktmarkedet. Det giver plads ved forhandlingsbordet og har bl.a. været medvirkende til, at egetæpper har leveret til en lang række af Googles byggerier. 

Læs hvordan i vores opdaterede case: 
 
Vil du have flere detaljer samt de sidste to gode råd?

#4: FORTÆL HISTORIEN - DET GIVER ANERKENDELSE OG STOLTHED (med Troldtekt)
#5: FÅ STØTTE OG PROFESSIONEL HJÆLP - OG FÅ SUCCES (med Komproment)

 
Del nyhedsbrevet
Tweet det
Send til en ven
Del på LinkedIn

FÅ STØTTE OG PROFESSIONEL HJÆLP

De fleste af vores kunder har på et eller andet tidspunkt fået hjælp til at komme i gang med omstillingen til cirkulær økonomi. De har blandt andet fået støtte fra programmer som Rethink Business, Nye Grønne Forretningsmodeller, MUDP og EUDP.

Ofte har vi hjulpet virksomhederne gennem ansøgningsproceduren og hele vejen igennem projektet. Vi kan også hjælpe dig. Det er nemt og effektfuldt.

Få overblik over aktuelle puljer, ansøgningsfrister og muligheder i vores artikel om funding.
Kontakt os, hvis du vil have hjælp til funding

MØD PRAKTIKERNE LIVE PÅ:

Hvordan kan et miljømærke som Cradle to Cradle Certified™ styrke din markedsposition? Det er spørgsmålet, når vi næste gang inviterer til Learning Session på messen for bæredygtigt byggeri, Building Green.
 
Det er 31. oktober 2018 kl. 11-12 i Forum, København

Med os har vi to af vores certificeringskunder og praktikere: Lone Ditmer, Marketing Manager fra Dansk Wilton A/S og Mads Røge, CSR- og miljøchef i Komproment ApS. Desuden deltager Jakob Zeuthen, der er miljøekspert og medforfatter til bogen ’Mærk din forretning’.

Han vil bl.a. tale om, at uvildige, tredjepartsverificerede miljømærker i stigende grad bliver brugt til at dokumentere, at man differentierer sig fra uambitiøs lovgivning.

Vi kommer også ind på, hvordan relevante mærker inden for byggeri spiller sammen om at styrke dit brand. Vært og hovedtaler er CEO Annette Hastrup, Vugge til Vugge ApS. Programmet for Building Green finder du her

Det er gratis at deltage - det eneste du skal gøre er at hente din gratis billet til Building Green.
 
HENT DIN GRATIS BILLET

NYT FRA DEN CIRKULÆRE VERDEN

Hvordan ville du bygge en verden uden affald? Indsend din idé
inden 1. oktober 2018 og deltag i konkurrencen: 
Circular Construction Challenge – Rethink Waste.
De tre vinderteams får adgang til et seks måneders innovationsforløb med mulighed for at teame op med nye samarbejdspartnere samt op til 1 million kroner til at understøtte udviklingen af en prototype og avancering af ideen. Realdania står bag konkurrencen. Læs mere og indsend din idé på circularconstructionchallenge.org/
REGERINGENS STRATEGI FOR CIRKULÆR ØKONOMI - I slutningen af august kom regeringens længe ventede strategi for cirkulær økonomi. 116 mio. kroner er sat af til bl.a. at styrke virksomhedernes drivkraft for den cirkulære omstilling gennem data, digitalisering og design. Der er også penge til at skabe et velfungerende marked for affald og genanvendte råvarer og en plan om at udvikle en frivillig bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet. Læs mere her.
MATCHMAKING I OSLO - Innovasjon Norge holder 26. september 2018 konference og matchmaking for virksomheder og forskningsenheder fra hele Europa med interesse i cirkulær økonomi. Indtil nu er 150 virksomheder tilmeldt, og du kan tilmelde dig indtil 20. september. Læs mere om konferencen Unlimited Opportunities in a Circular Economy.
BIOMASSE ER EN PROBLEMATISK ENERGIKILDE - Organisationen Verdens Skove har udarbejdet en rapport om de grundlæggende problemer ved at fremme biomasse som energikilde. Læs om og find rapporten her.
ETISK HANDEL HJÆLPER - Kan man virkelig gøre en forskel, når man som forbruger handler ind? Svaret er ja. Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) skød for nylig kampagnen ”Kaffe hjælper” i gang. Læs om kampagnen i KLS' seneste nyhedsbrev.
NY PULJE TIL PRODUCENTER - Virksomheder, der står med nye, bæredygtige produkter til byggeriet, men har brug for hjælp til at få gennembrud på markedet, kan nu søge penge og støtte hos Realdanias nye pulje "Innovation til marked". Næste ansøgningsfrist 1. januar 2019. Læs om puljen.
SUSTAINABLE BUILD - efterlyser i sin tredje innovationsrunde gode løsninger under temaet 'Det gode indeliv'. Læs pressemeddelelsen.
EU HØRING OM KEMI OG AFFALD - Både private og virksomheder kan frem til den 29. oktober deltage i Europa-Kommissionens offentlige høring om samspillet mellem kemikalie-, produkt- og affaldslovningen. Formålet er at få input til information om problematiske stoffer, affald der indeholder problematiske stoffer, manglende harmonisering og uensartede regler for, hvornår affald og kemikalier er farlige. Find spørgeskema til høringen her.
NY MAND I INSTITUTTET - Peter Templeton er blevet konstitueret CEO for Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII), da Lewis Perkins er blevet headhuntet til at lede et initiativ for udvikling af bæredygtig tøj og sko i organisationen Apparel Impact Institute. Peter Templeton er en erfaren mand og kommer fra en stilling som Senior Vice President for US Green Building Council, hvor han bl.a. har arbejdet med at udbrede certificeringsordningen LEED. Læs mere om den ny mand i spidsen.
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Følg os på LinkedIn
Følg os på LinkedIn
Tjek vores hjemmeside
Tjek vores hjemmeside
Send os en email
Send os en email
Vugge til Vugge ApS er som det eneste konsulentfirma i Norden akkrediteret vurderingsorgan for Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Det betyder, at vi må gennemføre produktcertificering efter Cradle to Cradle Certified™ standarden på lige fod med de øvrige 14 akkrediterede firmaer i verden.
Copyright © 2018 Vugge til Vugge ApS, All rights reserved.
Hvis du har fået denne mail direkte i din mailbox, er det nok fordi, du har tilmeldt dig nyheder om Cradle to Cradle. Ellers kan du tilmelde dig her.

Vores postadresse:
Vugge til Vugge ApS
Ingolfs Allé 39
Copenhagen S 2300
Denmark

Add us to your address book


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine præferencer