Beleef de natuur met Roots - 10 januari
Roots

Vogelen

5 HOTSPOTS OM WULPEN TE KIJKEN

2019 is uitgeroepen tot Jaar van de wulp. Niet zonder reden, want de wulpenstand is tussen 1990 en 2015 met ongeveer 40 procent afgenomen. Toch kun je op sommige plekken in Nederland nog veel wulpen bij elkaar zien. Roots zet de 5 hotspots op een rij.
Foto: Lennard Kazen

Roots

Wilde planten

UITBUNDIGE WINTERBLOEIERS

Dankzij het zachte weer zijn er opvallend veel kleurrijke winterbloeiers te zien. Voor soorten als winterjasmijn en maagdenpalm is dat gebruikelijk, maar ook de gaspeldoorn staat volop in bloei. En nog meer planten bij jou in de buurt...
Foto: Ernst Kremers

Roots

Wat een vraag!

GIFKLEUR OF NIET?

De felgekleurde bessen van bijvoorbeeld Gelderse roos zijn voor kinderen aanlokkelijk om op te eten. Maar de bessen van deze plant zijn giftig. Daarom is het goed te weten wat er in de tuin groeit. Kun je aan de kleur van een bes zien of die eetbaar is of niet?
Foto: Francois Bouve

Roots

Natuurwandelen

LANGS DE MOSBEEK

In de zomer is bijna elk natuurgebied prachtig, maar waar kun je een heerlijke natuurwandeling maken in de winter? In het Dal van de Mosbeek in Twente, zo bewijst de wandelreportage in de nieuwe Roots. En profiteer van onze speciale lezersaanbieding bij de route in B&B Hoeve Springendal.
Foto: Ernst Kremers

Agenda of Scheurkalender

Nu met 50% korting

Begin het jaar goed georganiseerd en bestel de Roots Natuuragenda of Scheurkalender met 50% korting! Wees er snel bij, want op=op!

Roots
Roots

6 natuurfeiten

WEET JE DIT AL OVER REEËN?

Met uitzondering van de geit en haar jongen leven reeën in voorjaar en zomer min of meer solitair. Maar wist je (feit 1) dat ze de rest van het jaar in groepjes leven, ook wel sprongen genoemd? In de winter zijn ze daarom goed te zien op (besneeuwde) akkers. Roots zet 6 feiten op een rij.
Foto: Bas Meelker

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer