Altijd op de eerste rij, Very VIP.
DoetSunday
5 misvattingen over Alaska

Alaska staat bij veel mensen bekend als een onherbergzaam landschap waar het altijd koud is. Een beeld dat helemaal niet matcht met de werkelijkheid. Tijd om daar verandering in te brengen! Dit zijn de 5 meest voorkomende misvattingen over Alaska.
1. Het is altijd winter

Juni, juli en augustus zijn de zomermaanden van Alaska. De sneeuw is dan gesmolten, de beren zijn uit hun winterslaap en de dagen duren lang. De temperatuur ligt ongeveer rond de 20 graden overdag. In 2019 is er zelfs een hittegolf geweest!

2. Een eentonig landschap

Het landschap in Alaska is alles behalve eentonig. Je hebt er prachtige bergen, gletsjers, fjorden, bossen, meren en toendralandschappen. De kleuren verschillen gedurende het jaar tussen wit, groen, geel, oranje, paars en rood. Prachtig!

3. Makkelijk op de bonnefooi reizen

Alaska is groots en de winters zijn lang. Het zomerseizoen is een gewild reisseizoen. Een goede voorbereiding is daarom essentieel. Naast dat veel accommodaties vol zullen zitten als je niet tijdig boekt, is het belangrijk om van te voren excursies vast te leggen zodat je ter plaatse niet mis grijpt. Het is er rustig, maar de ruimte is beperkt!

Beleef Alaska zelf!
Onze reizen naar Alaska
4. Veel te ver vliegen
Dat valt dus reuze mee! Je bent sneller in Anchorage dan in Los Angeles. Met Iceland Air ben je in 3 uur in IJsland en met 7 uur in Anchorage. Echt een prima verbinding dus! 
5. Alaska is alleen leuk voor hikers 
Alaska is prachtig en heeft voor ieder wat wils! Je kan inderdaad prachtig hiken, maar er is nog zo veel meer! Maak een boottocht door Kenai Fjords en ga op zoek naar orka's en puffins. Maak een vliegtuigtour over Denali National Park met een gletsjerlanding of neem de bustour door dit prachtige park en ga op zoek naar beren. 
Altijd op de eerste rij, Very VIP.
Alle rechten voorbehouden Copyright © 2020 Doets Reizen
Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Bekijk online  |  Schrijf je uit