Je hebt al een abonnement vanaf €9,99!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief 21 maart 2024  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Passie voor dans? Dan lees je Dans Magazine! 

In de vorige editie van Dans Magazine kon je het eerste deel van ‘Dansen met data’ lezen. In de komende editie gaan we nog dieper in op de toekomst van AI en dans. Artificial Intelligence gaat namelijk een steeds grotere rol spelen in de podiumkunsten.

Ook lees je over: 

  • Dans- en theatermaker Cecilia Moiso zet spots op taboes in de nieuwe voorstelling ADI(C)SCO
  • Verboden te dansen? Tot 1924 was dit realiteit in Amsterdam
  • Vier de lente met Introdans’ nieuwe voorstelling SPRING.

Dit nummer wil je niet missen! Abonneer je voor 28 maart en ontvang 6 keer per jaar Dans Magazine thuisgestuurd. Je hebt al een abonnement vanaf €9,99.


Dansnieuws

Kayva, Louis, Daniela en Siërra zijn de vier finalisten van Project Dans. Deze talentvolle dansers hebben de (vak)jury week na week verbluft met hun dansmoves. Met passie, toewijding en aanpassingsvermogen hebben zij zich steeds weer een andere dansstijl eigen weten te maken. Maar wie gaat er naar huis met de titel Beste allround danser van Nederland? Wie krijgt een rol in de nieuwste dansvoorstelling van ISH Dance Collective? Dat is te zien in de finale van Project Dans vanavond (donderdag 21 maart) om 20.30 uur bij de NTR op NPO 1.  

Het laatste dansnieuws lezen? Ga dan naar onze website.


5 oefeningen voor meer flexibiliteit in je hamstrings

Als danser is het prettig om flexibel te zijn. Vooral flexibiliteit in de benen creëert meer bewegingsruimte, waardoor je grotere bewegingen kunt maken en minder kans hebt op een blessure. Wil je graag meer flexibiliteit in je hamstrings? Dit zijn 5 oefeningen op een rijtje. 

Verder lezen


Ingezonden mededeling

Shelly Shonk Fiffit

In Shelly Shonk Fiffit laat Benjamin Abel Meirhaeghe ons kennismaken met een futuristisch-historische samenleving van een andere planeet, die ons waarschuwt voor onze huidige manier van leven op aarde. Het verhaal wordt vergezeld door de muziek van de Italiaanse componist Caterina Barbieri. Barbieri maakt elektronische muziek, met een “transformerend en geestverruimend” potentieel. Het is een intense en extatische beeldende muzikale trip, die je meeneemt door onze innerlijke wereld en de uithoeken van de kosmos.
 
Meer informatie & tickets


10 handige hulpmiddelen voor dansers

Als danser ben je vaak voortdurend op zoek naar manieren om je vaardigheden te verbeteren. Wist je dat er tegenwoordig allerlei handige hulpmiddelen zijn die je kunnen helpen? Dit zijn er 10 op een rijtje.

Verder lezen


7 populaire dansstijlen in Afrika

Afrika, het op een na grootste continent ter wereld, is een rijke en diverse regio met een overvloed aan culturen, tradities en dansvormen. Dans is een integraal onderdeel van het leven in Afrika en speelt een belangrijke rol bij vieringen, rituelen, sociale bijeenkomsten en zelfs politieke gebeurtenissen. Dit zijn 7 populaire dansstijlen op een rijtje.

Verder lezen


7 iconen in de balletwereld en hun impact op de dansgeschiedenis

Ballet heeft door de eeuwen heen vele iconen voortgebracht die een blijvende stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van de dans. Deze legendarische dansers en choreografen hebben niet alleen technische perfectie en artistieke excellentie bereikt, maar hebben ook de grenzen van de kunstvorm verlegd en nieuwe wegen geopend voor toekomstige generaties. Wij zetten 7 iconen op een rijtje.

Verder lezen


Vacature accountmanager media

De uitgeverij van Wandelmagazine is op zoek naar een goede verkoper! Haal jij energie uit het commerciële aspect van de verkoop, het aangaan van creatieve samenwerkingen en het behalen van realistische verkoop doelstellingen met een interessante bonus regeling? Kijk snel verder!

Lees verder


Uit onze agenda: 

30 juni 2024 – 21 juli 2024
Russian Masters ballet summer

5 april 2024
Open Dag Docent Dans/Euritmie-opleiding Hogeschool Leiden

Ga naar onze agenda.


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.