5 schrijftips van de beste kinderboekenschrijvers om je inspiratie aan te wakkeren De Kinderboekenweek is bijna afgelopen en dat is een mooi moment om bij het genre stil te staan. Wil je zelf een kinderboek schrijven? Dan heb je de schrijftips van onder andere Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl wellicht hard nodig!
Gebruik je schrijversintuïtie: een stappenplan voor een geweldige roman Een auteur besteedt doorgaans het grootste gedeelte van het schrijfproces aan het herschrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een film: na het schieten van de beelden kan het langdurige proces van de montage beginnen. Herschrijven is dus belangrijk, maar hoe pak je dit aan? Eén van de talloze manieren hiervoor is om je schrijversintuïtie te gebruiken. In het komende nummer van Schrijven Magazine lees je over hoe je in drie stappen deze schrijversintuïtie in jezelf kan laten ontwaken. Ook in het komende nummer: - Waarom vertellen soms wel beter is dan vertonen
- Hoe ontwikkel je je schrijfstijl?
- Social media gebruiken als schrijver? Probeer BookTok!
Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine omstreeks 2 december in de brievenbus! Dit nummer niet missen? Meld je aan voor vrijdag 18 november 23.59 u., dan krijg ook jij dit nummer thuisgestuurd!
Een familiegeschiedenis schrijven: 4 tips Angelo Schenkers had een fascinatie voor de Amsterdamse verhalen die zijn opa en oma hem vroeger vertelden. Hij ging aan de slag en schreef Voor altijd op de vlucht - Een Amsterdams familieverhaal. Hij deelt 4 tips voor het schrijven van een familiegeschiedenis!
Ingezonden mededeling Wil je zelf uitgeven of zoek je die traditionele uitgever? De uitgeversdag is zo’n dag waarop alles samenvalt. Je krijgt informatie over hoe je binnenkomt bij een traditionele uitgeverij (met gratis online cursus Bookproposal schrijven), maar ook hoe je zelf je boek kunt uitgeven. Je bedenkt een krachtige bookpitch en je maakt persoonlijk kennis met maar liefst 12 uitgevers, zoals HarperCollins Holland, Godijn Publishing, Haystack en Loft. Teken jij op 1 november je uitgeefcontract?
Van manuscript naar boek Yes, het manuscript is klaar! Kaft eromheen en klaar, toch? Nope! Er komt onwijs veel bij kijken. Geen zorgen, auteur Nicolette Heijkant gaat het je stapsgewijs uitleggen en neemt je mee. Dit proces van manuscript naar boek bestaat namelijk grofweg uit de volgende vier fases:
Edward van de Vendel over het vertalen van het Kinderboekenweekgeschenk Het kinderboekenweekgeschenk van 2022 is geschreven door de Australische kinderboekenschrijver Andy Griffith, bekend van de populaire De waanzinnige boomhut-serie. Het is voor het eerst dat een buitenlandse auteur het Kinderboekenweekgeschenk schrijft. We spraken Edward van de Vendel, de vertaler van het boek en zelf ook kinderboekenschrijver.
Ingezonden mededeling Nieuw: Alles over Erven Magazine, over nalaten, schenken en erven Een nieuw magazine vol informatie, persoonlijke verhalen en tips voor iedereen die bezig is met schenken, erven en nalaten – of zich daarop wil oriënteren. Prettig en toegankelijk. Voor inspiratie en informatie.
Drie-aktenstructuur: de bedenkingen Het Drie-aktenschema helpt je jouw verhaal in stappen op te bouwen en om een goede spanningsboog te behouden. Als je verhaal vastloopt, kan je dit schema gebruiken om te zien waar je nog iets moet aanpassen. Er zijn vijftien verhaalelementen, deze week bespreken we het derde: de second thoughts, het moment dat je personage gaat twijfelen en allerlei ‘ja-maars’ gaat bedenken.
|