Dit zijn de genomineerden voor de dansprijzen van 2024

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief 5 september 2024  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed


Dans Magazine 4 ligt bijna in de winkel!

In de nieuwste Dans Magazine lees je een interview met de winnares van AmsterDans, Doke Pauwels. Ze won niet alleen de gouden medaille in de categorie ‘opkomende choreografen’, maar ook de allereerste Dans Magazine Award.

Lees ook over: 
-    Introdans zet de volgende stap: De Ontmoeting is nu onderdeel van het reguliere aanbod van introdans
-    De toekomst van dans en duurzaamheid
-    De Canadees-Nederlandse sopraan Elisabeth Hetherington zingt en danst de nieuwe productie Euterpians

De nieuwste Dans Magazine is vanaf 13 september in de winkel verkrijgbaar. Of bestel hem alvast online. Nooit meer een editie van Dans Magazine missen? Neem dan voordelig een abonnement


Ritmes van de Koerdische bewegingstaal: Melisa Diktaş presenteert meeslepende solovoorstelling

Ervaar de kracht van overleving en expressie in The Untamable Creature in a Flowered Dress van danseres en beweger Melisa Diktaş. Een meeslepende solovoorstelling die de essentie van strijd, overleving en veerkracht belichaamt. Dit alles verpakt in de ritmes van de Koerdische bewegingstaal.

Lees verder


Ingezonden mededeling

HEROES - Introdans

Op social media lijkt iedereen tegenwoordig wel een held. Maar wie zijn nu onze echte helden? Introdans zet dit thema centraal in een aantal energieke, meeslepende choreografieën. Van Regina van Berkel is het virtuoze Daily Hero te zien. Lightfoot & León presenteren het choreografische juweeltje SH-BOOM!. Van Inbal Pinto is het melancholische Boulevard of Broken Dreams te zien. En helden zijn zeker ook de bijzondere gastdansers van Iungo van Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn. Tournee 20 sept t/m 29 nov 2024. 

Verder lezen


5 tips om choreografieën snel op te pakken

Heb je soms moeite met het snel oppakken van choreografieën? Gelukkig kun je daar beter in worden door te trainen. Probeer deze vijf tips elke keer als je een stuk leert en je zult merken dat het beter gaat!

Verder lezen


Dit zijn de genomineerden voor de dansprijzen van 2024

Deze zomer zijn de genomineerden voor de Zwanen en Jonge Zwanen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) 2024 bekendgemaakt! Deze prestigieuze dansprijzen zullen worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen, dat plaatsvindt op vrijdag 4 oktober om 20.00 uur in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De jury heeft de genomineerde gezelschappen, choreografen en dansers geselecteerd vanwege hun uitzonderlijke artistieke prestaties in het afgelopen dansseizoen 2023-2024.

Verder lezen


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

Word ambassadeur

 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.