Oproep: vertel je verhaal over de helende kracht van natuur | Tamme kastanjes zijn heerlijk, hoe zit dat met de paardenkastanje?
HERFSTWANDELEN

HERFSTWANDELEN

In 'De mooiste boswandelingen van Nederland' vind je 17 fijne herfstroutes.
Roots
Easy vogelen
ZO SPOT JIJ ZELF EEN IJSVOGEL

De ijsvogel spreekt door zijn prachtige kleuren en exotische uitstraling tot de verbeelding. Heb je er eenmaal een gezien, dan vergeet je die kleuren nooit meer. Vogelkenner en Roots-redacteur Paul Böhre geeft 5 tips om zelf een ijsvogel te spotten.
Foto: Conny Schotanus

Roots
Inspirerende natuurfotografie
10 SPETTERENDE HERFSTFOTO'S

Er was veel moois te beleven bij de Roots-wedstrijd Foto van de Maand oktober. Fotografie-redacteur René Alblas selecteerde 10 beelden die nét niet in de prijzen vielen, maar die te mooi zijn om niet te laten zien.
Foto: Renske Terpstra

Roots
Oproep van Roots
HEB JIJ DE HELENDE KRACHT VAN DE NATUUR ERVAREN?

Voor een reportage in natuurmagazine Roots zijn wij op zoek naar mensen die na een tegenslag in het leven weer moed en kracht hebben geput uit de natuur. Wil jij je verhaal met ons delen?
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Roots
Nieuw Roots-boek
VOGELS IN ONZE TUIN

Vogels in onze tuin is een prachtig geïllustreerd boek (t.w.v. € 25, 192 pagina's, hardcover) met aquarellen van illustrator en kunstenaar Erik van Ommen, aangevuld met verhalen en weetjes geschreven door Roots-redacteur Paul Böhre.

Een boek over acrobatische duiven, slimme gaaien, parmantige roodborstjes en behendige zwaluwen. Met antwoorden op vragen als: welke vogel zie je wanneer, waar nestelt hij graag en hoe herken je zijn roep? De 27 meest voorkomende soorten komen uitgebreid aan bod en ook de minder gangbare tuingasten krijgen een plek in dit prachtige boek. Met gouden tuinvogeltips.

Je ontvang het nieuwe Roots-boek Vogels in onze tuin nu cadeau bij 5 nummers Roots. Je betaalt slechts € 32,50 (i.p.v. € 54,46).

Roots
Wat een vraag!
IS EEN PAARDENKASTANJE EETBAAR?

Bij Roots komen dagelijks nieuwe natuurvragen binnen. Deze bijvoorbeeld: de tamme kastanje is eetbaar, maar kun je een paardenkastanje eigenlijk ook eten? Bioloog Geert-Jan Roebers, die jaarlijks de Roots Scheurkalender (de nieuwe voor 2022 is net verschenen) maakt, zocht het uit.
Foto: iStock

Roots
Bulrugwalvis
GEBOORTE IN DE GOLVEN

Bultrugwalvissen, recent werd een gezien voor de kust van Nederland, hebben vanaf hun geboorte veel te leren en ontdekken voordat ze de statige oceaanreuzen worden zoals wij ze kennen. Natuurfotograaf Tony Wu volgt al jaren het proces van hofmakerij, geboorte en puberteit tot volwassenheid.
Foto: Tony Wu

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden