Schrijftempo: ben je een Stephen King of een Harry Mulisch?

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 2 april 2024Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

5 tips om je beschrijvingen levendiger te maken

Veel schrijvers zien op tegen het schrijven van beschrijvingen, want hoe voorkom je dat je lezer niet verveeld raakt? Hoe zorg je ervoor dat je beschrijvingen iets toevoegen aan je verhaal zonder het tempo eruit te halen? Met deze 5 tips blaas je meer leven in je beschrijvingen.

Lees verder


3 redenen om als schrijver Geschiedenis Magazine te lezen

Geschiedenis Magazine behandelt vaak minder bekende of onderbelichte aspecten van de grote gebeurtenissen van de geschiedenis. Deze nieuwe inzichten kunnen inspireren tot originele en boeiende verhalen die zich onderscheiden van wat al eerder is geschreven. Maar ook helpen bij diepgaande achtergrondinformatie en historische context voor het ontwikkelen van geloofwaardige personages en settings en het weven van intrigerende plots. 
Je leest het eerste jaar extra voordelig én krijgt nu tijdelijk een voucher voor een waardevolle lezing cadeau. Keuze uit méér dan 50 online lezingen! Bekijk het VA Thuis aanbod.
Onze tip: Haruki Murakami - over de diepere lagen van Murakami's verhalen.

Wil je het nummer dat ingaat op de literaire invloed van IJslandse saga’s ontvangen? Word dan uiterlijk 4 april abonnee van Geschiedenis Magazine. 

Ja, ik laat me inspireren door de geschiedenis


Schrijftempo: ben je een Stephen King of een Harry Mulisch?

Veel schrijvers hebben een heus schrijfritme en een doel. Of je nu 100 woorden per dag wilt schrijven of 1000 per week maakt niet uit, zolang je het maar doorzet. Op deze manier schreven vele bekende schrijvers hun boeken. Schrijf je op de snelheid van Stephen King of doe je het rustiger aan zoals Harry Mulisch? 

Lees verder


Ingezonden mededeling

De Inspirator 

De levens van kunstenaar Guus Erkelens en sterrenkundige Philip Birk kruisen elkaar in het Amsterdamse OLV ziekenhuis. Begin jaren ’90 delen ze een kamer en ondergaan beiden een keeloperatie. Guus geniet van de verhalen van zijn kamergenoot, die als wens heeft ooit nog schilderijen te maken. 
Als Philip terminaal ziek blijkt te zijn, lukt het Guus van de ziekenhuiskamer een atelier te maken. Philip schildert de sterren van de hemel, terwijl Guus kampt met een paintersblock. “Hoe kan ik jaloers zijn op iemand die de dood in de ogen kijkt?” En wat gebeurt er met de schilderijen na Philips dood?

Meer weten?


Zo schrijf je een krachtige onbetrouwbare verteller

Onbetrouwbare vertellers zetten de lezer op het verkeerde been met hun vervormde versie van het verhaal. Wil jij ook een onbetrouwbare verteller schrijven? Hier zijn 4 tips om dit krachtig te doen zonder dat de lezer zich belazerd voelt.

Lees verder


Het universum werkt op mysterieuze manieren

Ook voor schrijvers! Blogger Ellen Kusters blikt terug op haar eerste boek, een autobiografie, die ze tijdelijk in de ijskast moest zetten. Na vele jaren komt het boek toch weer op haar pad...

Lees verder


Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Tips Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.