Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers: ontvang een cadeaubon!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief 13 juni 2024  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed



Voor iedereen met passie voor dans

Dans Magazine is het tijdschrift voor iedereen die graag dans kijkt, dans maakt, dans leert en dans leeft. 6 keer per jaar ontvang je een tijdschrift dat een divers pallet aan dansstijlen biedt. Van moderne dans, ballet, tango tot hiphop, werelddans en jazzdance. Lees alles over het laatste dansnieuws, voorstellingen en evenementen. 

Abonneer je op Dans Magazine en ontvang altijd als eerste de nieuwste editie thuisgestuurd! 




Dansnieuws

Het aantal dansscholen dat staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel groeit. Over de afgelopen vijf jaar is het aantal met maar liefst 35 procent toegenomen, van 2544 naar 3443. In Flevoland is de grootste toename is te zien in Flevoland, waar het aantal dansscholen in vijf jaar tijd met 51%, van 61 naar 92 scholen is gegroeid. Inmiddels zijn er in Noord-Holland nu 809 scholen te vinden waar je danslessen kunt volgen. In 2019 waren dat er nog 569 (een stijging van 42%). Dit blijkt uit cijfers van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK).

Het laatste dansnieuws lezen? Ga dan naar onze website.




6 populaire dansmoves uit de jaren 70

In de twintigste eeuw zijn er veel dansmoves en muziekstijlen opgekomen die vandaag de dag nog erg populair zijn. Zo zijn er de iconische dansmoves uit de jaren 60, de jaren 80 en de populaire danstrends van de 00’s. Dit keer kijken we terug naar de jaren 70, ken jij ze?

Verder lezen




We waarderen jou!

We willen je ongelofelijk bedanken voor je betrokkenheid van het afgelopen jaar. Daarom willen we je graag iets geven: een cadeaubon t.w.v. 7,50 te besteden bij Tijd voor Tijdschriften. Deze kan je gebruiken op het hele assortiment abonnementen, bovenop de introductiekorting!

Geen addertje onder het gras, gewoon een teken van waardering. Leun achterover en bestel voor een klein bedrag, een tijdschrift dat past bij jouw interesses. Met meer dan 50 special interest tijdschriften zit er altijd wel iets voor jou bij! Verzilver bij het betaalscherm de exclusieve code: DMcadeau2024

Bekijk het aanbod abonnementen 

* De cadeaubon is beperkt geldig t/m 31 juli 2024. Niet geldig op eventuele verzendkosten en lopende abonnementen. 




‘Eeuwig jong’ blijven? Ga op ballet! 3 redenen waarom ballet helpt tegen veroudering

Naast het trainen van kracht en flexibiliteit heeft ballet een aantoonbaar positief effect op de hersenen. The New England Journal of Medicine publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat dans de enige fysieke activiteit is die gelinkt kan worden aan een lager risico op dementie. En zo zijn er meerdere onderzoeken en experts die stellen dat ballet ouderdom tegengaat. 

Verder lezen


Ingezonden mededeling

Introdans End of Season: gala vol onverwachte ontmoetingen

Zeven choreografieën staan op het feestelijke programma van End of Season Gala 2024 van Introdans. Van Robert Battle, Sidi Larbi Cherkaoui, Adriaan Luteijn & Chantal de Vries, Inbal Pinto en Daan Wijnands. Vier Introdansers nemen afscheid en schitteren nog één keer op het podium. Directeur Roel Voorintholt: “We bouwen een swingend, zomers feestje. Met nieuwe, onverwachte samenwerkingen en virtuoze choreografieën.” 

20 t/m 29 juni 2024

Tickets & info




5 voordelen van buiten dansen

Schijnt het zonnetje? Ga dan eens buiten dansen! Wij hebben de 5 voordelen van buiten dansen voor je op een rijtje gezet.

Verder lezen


Ingezonden mededeling

Conny Janssen Danst deze zomer op de Parade 

Van 26 juni t/m 20 augustus is Conny Janssen Danst te zien op De Parade. Het Rotterdamse gezelschap presenteert op het reizende theaterfestival werk van jonge makers uit talentontwikkelingsprojecten DANSLOKAAL en NEXT. In Rotterdam, Den Haag en Utrecht de combi van circus en dans van Marta & Kim en een intrigerend genderstatement van Patricia van Deutekom. In Amsterdam het speelse, energieke werk van Antonin Comestaz en een transformatieve solo van Dario Tortorelli.

Meer info


Dansfestivals 2024: waar ga jij heen deze zomer?

Iedere zomer weer worden dansliefhebbers verwend met het ene na het andere dansfestival. Wij zetten de leukste festivals voor je op een rijtje. Waar ga jij heen deze zomer?

Verder lezen


Uit onze agenda: 

2 t/m 8 juli 2024
Zomerdansweek Portugal, kennismakingsworkshops salsa, merengue en bachata

30 juni 2024 – 21 juli 2024
Russian Masters ballet summer

Ga naar onze agenda.


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

Word ambassadeur

 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.