Ontvang een Podium cadeaukaart bij je abonnement!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 20 april 2023 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Passie voor dans? Lees dan Dans Magazine!

Laat je inspireren door mooie interviews met dansers en choreografen, bijzondere reportages, handige tips, het laatste dansnieuws en nog veel meer. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er speelt in de danswereld.
 


Ingezonden mededeling

SPRING Performing Arts Festival is terug! 

Op 18 mei opent de elfde editie van SPRING in Utrecht! Vanaf dan kan het publiek zich tien dagen lang laten inspireren door vernieuwend, urgent en cutting edge werk uit binnen- en buitenland. Met o.a. Ligia Lewis, Christos Papadopoulos & Dance On Ensemble, Katja Heitmann, Ingrid Berger Myhre en Harald Beharie. Kijk voor het volledige programma en tickets op springutrecht.nl. 

Credits: 
MELLOWING - Christos Papadopoulos & Dance On Ensemble. Foto door Jubal Battisti 


5 voordelen van regelmatig dansen

Dansen is een van de oudste vormen van menselijke expressie en heeft zowel culturele als sociale betekenissen. In de moderne tijd wordt dansen inmiddels ook erkend als een vorm van lichaamsbeweging of sport, die tal van voordelen biedt voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen van regelmatig dansen op een rijtje.


Ingezonden mededeling

Kālī Mātā toert door het land

De bewegingstaal Bharatanatyam vervult een belangrijke rol in Kālī Mātā. Maar er doet zich ook een intrede van een andere bewegingsvorm waardoor de solo is geïnspireerd, Kalaripayattu een vechtsport uit Zuid India. Precisie in handgebaren, intense emotie en een meeslepende geluidslandschap nemen je mee in deze strijd tussen het intellect en het lichaam.



Ingezonden mededeling

Maguy Marin: Umwelt

Op 9 en 10 mei keert de radicale voorstelling Umwelt terug naar Internationaal Theater Amsterdam! Het werk van de Franse choreografe Maguy Marin, dat door Libération werd omschreven als zeldzaam en ongewoon, toont een plastische wereld waarin performers schijnbaar alledaagse handelingen uitvoeren in een decor van stormachtige wind, deuren en spiegels. Umwelt is een krachtige en meeslepende ervaring die het publiek meeneemt op een intense emotionele reis.

9 & 10 mei
Internationaal Theater Amsterdam


 


Dansblessure? Dans Medisch Zorgnetwerk is gespecialiseerd in danserslichamen

Dansen is een prachtige en expressieve kunstvorm die veel plezier kan brengen, maar net als elke andere fysieke activiteit kan het leiden tot blessures. Dans Medisch Zorgnetwerk is gespecialiseerd in de behandeling van dansblessures. De zorgverleners betrokken bij deze afdeling hebben veel ervaring met danserslichamen en dat brengt grote voordelen mee voor een goed herstel. Wel zo fijn voor iedere danser die al snel weer wil bewegen! Het beste is natuurlijk wanneer je blessures kunt voorkomen. Hoe zorg je ervoor dat je je lichaam in vorm houdt? En mocht je toch een blessure oplopen, wat kun je dan het beste doen? 


 


Sterk worden: 5 work-outs voor dansers

Of je nu professioneel bezig bent met dans of wanneer je regelmatig danst voor je plezier; je lichaam én je geest worden er in ieder geval erg blij van. Om je dansmoves nog beter te maken, is het een must om een sterk lichaam te hebben.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.