Dit weekend geen Andere Tijden in verband met een speciale uitzending over 50 jaar Paradiso
Paradiso 50 jaar
Zaterdag 31 maart 2018 - 21.25 uur - NPO 2

Paradiso 50 jaar


 
Dit weekend geen Andere Tijden in verband met een speciale uitzending naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van Paradiso.

In het jubileumweekend wijden NOS en NTR twee uitzendingen aan het feestje van de poptempel. In de eerste uitzending op zaterdag blikt Winfried Baijens met gasten terug op vijftig jaar popgeschiedenis aan de Weteringschans. Van de hippies tot de punks en van mainstream rock tot hiphop en dance. In de tweede uitzending op zondag staat de muziek centraal met bijna een uur lang opnamen van de beste concerten en bijzondere momenten uit de Paradisogeschiedenis.

Bekijk en lees meer over 50 jaar Paradiso op NPO Focus:
- Waar werden de popconcerten in de jaren vijftig en zestig gehouden?
- Is Paradiso een oude kerk?
- Was Paradiso meteen een poptempel?
- Blijft Paradiso toch ook nog politiek?
- Willen uiteindelijk alle groten in Paradiso spelen?
- Hoe lang gaat Paradiso nog mee?
 
Lees verder online
 

14-18 Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog
 
Bekijk de laatste uitzending

14-18 Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog

 

Focus
 

Focus

 
 
Woensdag 28 maart, 02.00 uur, NPO Radio 1

Explosiegevaar!
Het is misschien wel een van de meest spectaculaire verzetsacties tijdens de Tweede Wereldoorlog: de aanslag op het bevolkingsregister van Amsterdam. Wie plegen deze aanslag? En waarom? De tentoonstelling ‘Explosiegevaar’ van het Verzetsmuseum in Amsterdam geeft antwoord op deze vragen. In de uitzending vertelt Karlien Metz, conservator van het museum, over de tentoonstelling die vanaf 28 maart te bezoeken is.

Verder in Focus:
- Hoe werd Paradiso een poptempel?
- Thorium: ‘Meer dan een caravan neerzetten’
- Nederlandse handel met Indianen in 1674
- Waarom spieren belangrijk zijn
- De machientjes van Einstein
- Leren je geld beheren
- Paula
 
Lees verder online
 

OVT
 

OVT

 
 
Zondag 1 april, 10.00 uur, NPO Radio 1

Bloedbier in Rwanda
Bier brouwen tijdens een volkenmoord. Heineken doet dat in 1994 in Rwanda. Terwijl 800.000 Tutsi's worden uitgeroeid, spoelen Hutu-moordenaars hun gewetensbezwaren weg met vers pils uit de Heineken-brouwerij. Olivier van Beemen heeft voor OVT en Follow the Money een Spoor Terug gemaakt over de rol van Heineken tijdens de genocide in Rwanda.

Verder in OVT:
- Antisemitisme in Frankrijk
- Zwarte schaap Catilina
- Grotvolk en nepnieuws
- Oranjegedierte op het Loo
- Politieke brokkenpiloten
- De column is deze week van Nelleke Noordervliet
 
Lees verder online
 

Kasboekje van Nederland
 

Kasboekje van Nederland

 
 
Vanaf woensdag 28 maart, 20.45 uur, NPO 2

Sparen voor een auto, een wasmachine kopen op krediet, het afsluiten van een hypotheek. Geld houdt ons dagelijks bezig. Hoe beheerden Nederlanders vroeger hun kasboekje en hoe doen zij dat nu? Hoe zijn we van cash naar digitaal betalen overgegaan? Wie regelde vroeger in huis de financiën? Zijn kinderen vroeger anders financieel opgevoed? En wat doen we met de oude dag?

Het Kasboekje is een zesdelige televisieserie die de financiële geschiedenis van Nederlanders vertelt. Bekijk hier de eerste aflevering.
 
Lees verder online
 

Artikelen

 
Gaan wij goed met ons geld om? De financiële opvoeding van Nederland

Gaan wij goed met ons geld om? De financiële opvoeding van Nederland

Iedereen krijgt een financiële opvoeding mee. Een spaarpot, zakgeld, een beloning voor een goed rapport en een eerste baantje. Jongeren leren al op vroege leeftijd omgaan met geld. Maar hoe vanzelfsprekend is dit? Aan het begin van de twintigste eeuw is Nederland een welvarend land, maar veel Nederlanders zijn erg arm. Wat is er sindsdien veranderd en hoe gaan we tegenwoordig om met onze welvaart?
 
Lees dit artikel
 


Waarom stromen de kerken vol bij de Matthäus-Passion?

Waarom stromen de kerken vol bij de Matthäus-Passion?

De Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach is in Nederland ongekend populair. De meeste uitvoeringen zijn in kerken die worden afgehuurd door koren. Dezelfde kerken die bij religieuze vieringen massaal leegstromen. Wat maakt dit stuk van Bach dan zo bijzonder?

Lees verder online
Boeren op z'n Amerikaans

Boeren op z'n Amerikaans

Morgen is het tachtig jaar geleden dat het Amerikaanse congres het Marshall-plan goedkeurt. Ongeveer een miljard aan dollars komt richting Nederland. Het Friese dorpje Rottevalle wordt in 1953 een van de voorbeelddorpen op landbouwgebied, gefinancierd met hulp van de Marshallgelden.

Lees verder online
 
Waar komen 1 aprilgrappen vandaan?

Waar komen 1 aprilgrappen vandaan?

Op 1 april kan geen opmerking onder vrienden, buren of collega’s meer worden vertrouwd. Ook de media proberen elkaar al meer dan honderd jaar af te troeven met de grap waar de meeste lezers of kijkers instinken. Waar komt deze traditie vandaan?

Lees verder online
Hoe ging Facebook onze wereld bepalen?

Hoe ging Facebook onze wereld bepalen?

Meer dan twee miljard mensen op de wereld gebruiken Facebook. Hoewel het sociale netwerk het makkelijk maakt om mensen bij elkaar te brengen, heeft de enorme invloed van Facebook belangrijke keerzijdes. Respecteert Facebook je privacy wel genoeg en is Facebook verantwoordelijk voor de verspreiding van nepnieuws?

Lees verder online
 


Andere Tijden tipt

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso

Tentoonstelling 50 jaar Paradiso

Het Amsterdams Museum opent vandaag de tentoonstelling '50 jaar Paradiso' waarin wordt vertoond hoe 'Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso' uitgroeit tot het bekende poppodium van nu.

Bezoek de website
 
I Am Not Your Negro

I Am Not Your Negro

Dinsdag 3 april om 22.55 uur op NPO 2: de voor een Oscar genomineerde documentaire I Am Not Your Negro. Een reis door de zwarte geschiedenis in de Verenigde Staten die de burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter

Bezoek de website
 
 
Facebook

Facebook

AndereTijden
Instagram

Instagram

anderetijden
 

 
U kunt zich aanmelden, afmelden, uw gegevens wijzigen of de nieuwbrief doorsturen. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons emailen.

Wordt de email niet goed weergeven bekijk dan de online versie.