Turks Fruit wordt 50! Wat waren we groen, maar zijn we nu niet veel groener? Anders groen; hoe duurzaam wonen we? En lekker naar buiten, wandelen in de herfst.
Zin nieuwsbrief

Zin nieuwsbrief

Opgewekte berichten voor het betere leven. In Zin 12, nu in de winkel!
Zin
Zijn we preutser geworden?
‘50 jaar Turks Fruit’

De roman werd een bestseller en de film, die in 1973 in première ging, is nog altijd de best bezochte Nederlandse bioscoopfilm aller tijden. In het tweeluik ‘50 jaar Turks Fruit’ blikken Karina Wolkers, Paul Verhoeven, Monique van de Ven, opiniemakers, regisseurs en wetenschappers terug op het boek en de film. Wat is er in 50 jaar veranderd? Hoe is het nu gesteld met de seksuele moraal?

Fotocredits: Piek & Nationaal Archief

Zin
1 op de 3 vrouwen krijgt dementie
Een oplossing is nodig

Sylvia (51) en Wil (71) zijn beste vriendinnen én ook moeder en dochter. Vorig jaar kreeg Wil de diagnose alzheimer: ‘Ons leven staat op z’n kop, het is heel verdrietig.’ Sylvia: ‘Ik hoop dat er snel een medicijn komt.’ Onderzoek brengt een oplossing dichterbij. Wil jij ook een toekomst zonder dementie nalaten?

Zin
Een beter milieu…
Verklein je ecologische voetafdruk

Steeds meer mensen kiezen bewust voor een duurzaam leven. De Monitor Duurzaam Nederland meet hoe groen de gemiddelde Nederlander leeft. Bekijk de opmerkelijkste resultaten plus praktische tips om duurzamer te leven.

Zin
Win kaartjes voor de nieuwe tentoonstelling
Leer Van Gogh écht kennen

Met de nieuwe expositie Van Goghs intimi rekent Het Noordbrabants Museum af met het hardnekkige bestaande beeld van Vincent: de eenzame, lastige man, moeilijk in de omgang die tijdens zijn leven geen erkenning en waardering kreeg. Ontdek het zelf en maak kans op gratis kaarten.

Fotocredit: Jan-Kees Steenman en zomer 1887, Van Gogh Museum, Amsterdam

 

Zin
Word lid van MantelzorgNL
Stuur een gratis Greetz-kaartje!

Op 10 november besteden we extra aandacht aan de 4,4 miljoen mantelzorgers in ons land. Ken jij iemand die voor een ander zorgt? Stuur dan een gratis Greetz-kaartje met een persoonlijke boodschap. Ben jij zelf mantelzorger? De landelijke vereniging MantelzorgNL zet haar kennis, stem en ervaring in om mensen die voor een ander zorgen te ondersteunen. Word nu lid voor maar € 23 per jaar en ontvang een VVV-cadeaukaart t.w.v. € 10

Zin
Hup naar buiten
Maak deze prachtige herfstwandeling

Heerlijk wandelen in de herfst, niets geeft zoveel energie. De mooiste plekjes zijn al ontdekt, door onze collega’s van Roots. Het natuurgebied tussen Soest en Amersfoort is een walhalla voor liefhebbers van paddenstoelen. Ontdek het zelf met deze prachtige wandelroute van 11,7 km.

Zin
Profiteer van 25% korting!
Zondagochtend in Het Concertgebouw

Met een Zondagochtend Concert is het heerlijk wakker worden in Het Koninklijk Concertgebouw. Geniet op 3 november van violist Niek Baar die soleert in Bruchs Schotse fantasie bij het orkest uit zijn moederstad: het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook klinken twee muzikale uitjes naar het platteland: de Dansen uit Galánta van Kodály en delen uit Janáčeks opera Het sluwe vosje.

Zin
Handige online reisgidsen
Ontdek de Columbus Travel Guides

Handig voor op je tablet of telefoon: in de gloednieuwe digitale Columbus Travel Guides vind je alles wat je nodig hebt om jouw droomreizen samen te stellen. Vol heerlijke reisreportages mét schitterende fotografie, ideale routes, handige kaarten en aanbevolen activiteiten. Download 'm nu voor een zacht prijsje.

Wat vind je van deze nieuwsbrief
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Zin ook op
Zin - Instagram Zin - Facebook Zin - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer