5G-Blueprint | ReVeAL | COVID-19 maatregelen
bekijk deze email in uw browser
Beste relatie,
 
Bij deze sturen wij u de V-tron nieuwsbrief. Wij willen u hiermee informeren over de nieuwste ontwikkelingen in de automotive-branche, de aanstaande beurzen en evenementen en de allernieuwste productontwikkelingen. 

Dit keer staat de nieuwsbrief in het teken van het nieuwe 5G-Blueprint, Reveal, ISA en de maatregelen omtrent COVID-19 waardoor wij u ook nu van dienst kunnen blijven.

Wilt u reageren naar aanleiding van één van deze artikelen of wilt u extra informatie? Tijdens kantoortijden kunt u ons bereiken op +31(0) 570 74 54 30 en per mail via
 
info@v-tron.eu. Te allen tijden kunt op onze website: www.v-tron.nl terecht. 
V-tron participeert in het Europeese project: 5G-Blueprint
V-tron is nu werkzaam binnen het 5G-Blueprint project. Bekijk nu wat het inhoudt!
V-tron participeert in het Europeese project: ReVeAL
ISA systemen zijn getest in de gemeente Helmond. Positieve resultaten, wat kan het betekenen op grote schaal?


 

Coronamaatregelen

V-tron heeft de COVID-19 maatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM geïmplementeerd in haar dagelijkse werkzaamheden. Wij kunnen u blijven voorzien van onze diensten. 

V-tron participeert in het Europeese project: 5G-Blueprint

10 miljoen euro voor internationaal onderzoeksproject 5G-Blueprint

Internationaal onderzoek naar techniek, organisatie en business case van op afstand bestuurbaar vervoer in logistiek en transport


Het internationale onderzoeksproject ‘5G-Blueprint’, een publiek-private samenwerking van partijen uit Nederland, Vlaanderen, Zwitserland en Tsjechië, ontvangt een subsidie van 10 miljoen euro van de Europese Unie. Het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft samen met onder andere het Vlaams Departement voor Mobiliteit en Openbare Werken, North Sea Port en Port of Antwerp, bedrijfsleven en academische sector een consortium van 28 partijen opgericht. Gezamenlijk onderzoeken zij hoe met behulp van de techniek van tele-operation transport en logistiek – ook grensoverschrijdend – efficiënter kan.

 Het 5G-Blueprint project start per 1 september 2020 en loopt drie jaar. De subsidie wordt verleend vanuit het EU-programma ‘Horizon 2020 Onderzoek en Innovatie’. 

De betrokken partijen gaan onderzoeken hoe real-time data uitwisseling van en naar voertuigen, tussen terminals en voertuigen en tussen voertuigen en centrales kan bijdragen aan meer efficiëntie in de supply chain, en het helpen ondervangen van chauffeurstekorten, door het op afstand sturen en ondersteunen van voer- en vaartuigen. Hiermee verbetert naar verwachting niet alleen de bereikbaarheid van de belangrijke logistieke corridor North Sea Port (Vlissingen – Terneuzen – Gent) - Antwerpen, maar neemt ook de werkgelegenheid toe en kan de concurrentiepositie worden versterkt. De inzet van nieuwe 5G telecommunicatietechnologie is daarbij een instrument. 

Nieuwe standaard 

Binnen het project worden digitale technieken en telecommunicatiemogelijkheden onderzocht en wordt gekeken naar onderwerpen als veiligheid, kosten en baten, verantwoordelijkheidsverdeling, samenwerking en standaardisatie. De inzichten en lessen van dit driejarige project worden waar mogelijk direct in deze regio toegepast. Maar ze zijn ook belangrijk als nieuwe standaard en werkwijze – als Blueprint - voor andere gebieden en sectoren.

Samenwerking

Het 5G-Blueprint project is een uitbreiding van de samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen. Binnen lopende programma’s rond intelligente verkeerslichten, Talking Traffic en Mobilidata, wordt al veel kennis en ervaring uitgewisseld.  Ook het beheer en de doorontwikkeling van standaarden wordt gezamenlijk vormgegeven.

Dit project heeft een subsidie ontvangen vanuit het EU-programma ‘Horizon 2020 Onderzoek en Innovatie’, onder ‘Grant Agreement’ nummer 952189.  Zie hier het persbericht van de Europese Commissie, waarin zij het toekennen van de subsidie bekendmaken. 

Introductievideo 5G-Blueprint

V-tron participeert in het Europese project: ReVeAL

In de zomer heeft V-tron een ISA impacttest in Helmond uitgevoerd. ISA (Intelligent Speed Assistance) is een algemene term om verschillende vormen van bestuurder assistentie systemen aan te duiden: de meest bekende vorm verschaft informatie over de maximaal toegestane snelheid en waarschuwt bestuurders wanneer zij te snel rijden.

De meest geavanceerde ISA systemen combineren data van verschillende bronnen (digitale kaarten maar ook verkeersbord herkennings camera's) om op een actieve wijze te voorkomen dat bestuurders te hard rijden en laten het voertuig automatisch snelheid minderen wanneer dit gebeurt.  

Helmond en V-tron verenigen

De gemeente Helmond werkt samen met parteners in ReVeAL (Gemeente Helmond; V-tron) en heeft deze vorm van het ISA systeem getest. 

In de afgelopen jaren hebben enkele voertuigfabrikanten hun modellen uitgerust met deze technologie. Ook V-tron heeft een aftermarket ISA systeem ontwikkeld wat het mogelijk maakt "oudere" voertuigen uit te rusten met deze geavanceerde technologie om  zo bestuurders te ondersteunen. 

Het systeem kan in ieder voertuig worden geïnstalleerd en helpt de bestuurder automatisch om zich aan de maximale snelheid te houden. Dit ontlast de bestuurder en voorkomt per ongeluk te snel rijden. 

Testen in woonwijken? Waarom niet!

V-tron heeft de eerste prototypes uitvoerig getest. De feedback was positief en het systeem werd als comfortabel, niet-afleidend en veilig beschouwd.

Nu de technologie in het voertuig gereed is, is de impact van ISA in woonwijken gedemonstreerd. Tijdens deze specifieke test werden, met ISA uitgeruste voertuigen, geleidelijk geïntroduceerd in het verkeer en wordt er rondgereden op een vooraf bepaald traject in Brandevoort regio. Verkeers- en snelheidsmetingen werden uitgevoerd op het traject zowel voor als tijdens de ISA test met behulp van meetinstallaties langs de weg. Het doel was meten wat de impact van een toenemende dekkingsgraad van ISA voertuigen is op de gemiddelde snelheid van het verkeer en zo een correlatie vinden tussen de afname van snelheidsovertredingen en de algemene positieve impact op de omgeving voor wat betreft de verkeersstroom, veiligheid en de kwaliteit van leven. 

De verwachte voordelen van ISA

  1. Veiligheid: (Te) Snel rijden is een van de belangrijkste oorzaken van ongelukken met enorme gevolgen.
  2. Kwaliteit van leven: Te hard rijden zorgt voor veel overlast, voornamelijk binnen de bebouwde kom. Inwoners zien het ook als een bedreiging. 
  3. Milieu: Te hard rijden heeft invloed op de luchtvervuiling. Europees onderzoek wijst uit dat tot wel 8% CO2 kan worden bespaard wanneer ISA de standaard wordt. Voornamelijk door de vermindering van rem acties. 
  4. Doorstroming: ISA zorgt voor een meer gelijkmatige verkeersdoorstroming dankzij geharmoniseerde snelheden. 
  5. Rij-assistentie: ISA is een vorm van ondersteuning in de rijtaak. Het is ook een belangrijk onderdeel in geautomatiseerd rijden. 
Revealtest in Helmond 

COVID-19 en de werkzaamheden van V-tron


V-tron heeft in samenwerking met haar medewerkers en volgens de richtlijnen van het RIVM een werkwijze gevonden om de bedrijfsvoering zo goed mogelijk voort te zetten. Dat betekent dat wij zoveel mogelijk thuis werken, afspraken door laten gaan via video- of teleconferenties zodat wij met u in contact kunnen blijven. 

Onze technische collega's die de inbouw van onze mobiliteitsproducten uitvoeren (track & trace systemen, Mobileye systemen of andere ITS producten), komen nog steeds bij u op locatie. Zij zullen 1,5 meter afstand in acht nemen en zullen u vragen de werkplek zoveel mogelijk vooraf te desinfecteren.

Mocht uw wagenpark juist in deze tijd meer stil staan is het nu het moment om onderhoud uit te voeren! Neem contact met ons op om de mogelijk heden te bespreken! 
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2020 V-tron, All rights reserved.
U bent een relatie van V-tron. Wij willen u op de hoogte houden van lopende zaken rondom V-tron.

Our mailing address is:
V-tron
Zweedsestraat 8a 22, Deventer, Nederland
Deventer, OV 7418 BG
Netherlands

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp