Fotografeer zelf sterrensporen | Onthuld: het geheime stadsleven van de egel
EXTRA DIKKE ROOTS

EXTRA DIKKE ROOTS

Bestel het nieuwe december- / januarinummer online. Plus Jaarkalender!
Roots
Uilenweekend van Roots
6 SOORTEN UILEN ZIEN IN 1 WEEKEND!

Er broeden in Nederland zes soorten uilen: ransuil, bosuil, velduil, steenuil, kerkuil en oehoe. Hoe mooi is het wanneer je al deze zes uilen in één weekend kunt zien? Roots organiseert daarom samen met BirdingBreaks van januari t/m maart zes speciale uilenweekends.
De oehoe is de grootste uil van Nederland. Foto: Edwin Giesbers

Roots
Natuurnieuws
ONTHULD: HET GEHEIME LEVEN VAN DE EGEL

Je ziet hem ’s avonds en ’s nachts rondscharrelen, maar wat doet een stadse egel eigenlijk op een willekeurige dag en nacht? Egelwerkgroep Nederland en Silvavir ecologisch advies volgden twee maanden lang stadse egels via zenders.
Egels blijken dagelijks behoorlijk wat meters te maken. Foto: Pixabay

Roots
Easy vogelen
5 HOTSPOTS CANADESE GANS

Ooit was de Canadese gans een onbekende gast, maar nu is deze exoot volledig ingeburgerd. ‘s Zomers en ‘s winters bivakkeert de gans met zijn mooie tekening graag in onze polders. Vanaf het najaar krijgt hij gezelschap van soortgenoten die voor de kou uit trekken. Roots zet 5 hotspots op een rij.
Canadese gans. Foto: iStock

Roots
Wat een vraag!
WAAROM IS DE MAAN EIGENLIJK ROND?

Nu pakjesavond nadert, hoor je kinderen weer ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ zingen. Kijkend naar de maan aan de hemel vraagt Roots zich af: waarom is de maan – net als alle andere hemellichamen – eigenlijk rond?
Foto: Jolanda Vlastuin

Roots
Korting voor Roots-lezers
NATURE TALKS: FESTIVAL VOOR NATUURFOTOGRAFIE

Op 12 en 13 december is er een heus online natuurfotografiefestival: het Nature Talks Online Photo Festival. Het festival biedt: ruim 25 fotolezingen, 40 uur aan videomateriaal, een fotowedstrijd, een virtuele beursvloer, fotoreviews en masterclasses. Roots is ook aanwezig op het festival.

Kun je niet dat weekend? Geen probleem, het voordeel van het online festival is dat je alles kan terugkijken tot 28 februari 2021.  Prijs: vanaf € 35. Gebruik de kortingscode: roots2020 voor 10% korting.
Foto: Marsel van Oosten

Roots
Natuurfotografie
HET SPOOR VAN DE STERREN

Sterrensporen fotograferen is een perfecte uitdaging voor natuurfotografen, vooral in deze donkere tijden! Het vraagt wel wat oefening. Fotograaf Bert Faber legt uit hoe je dit aanpakt.
Tip 1: zet de ruisreductie op je camera uit. Foto: Bert Faber

Roots
GEEF DE NATUUR CADEAU

Ben je op zoek naar het ideale cadeau voor de feestdagen? Neem een kijkje in de Roots-webshop! Geef bijvoorbeeld één van onze mooie Roots-boeken, de Roots Natuuragenda 2021 en/of de nieuwste editie van Roots inclusief Jaarkalender 2021 cadeau! Je krijgt het cadeau na bestelling binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer