En test hoe Máxima of Willem-Alexander jij bent.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Waarom vieren we de verjaardag van onze vorst?

Jarenlang vierden we Koninginnedag op 30 april. Toen Willem-Alexander in 2013 koning werd, kwam hier verandering in: hij wilde Koningsdag vieren op zijn eigen verjaardag, 27 april. Waar komt de traditie om de verjaardag van ons staatshoofd te vieren vandaan?

 
 
Quest
 

Waarom je de koning absoluut geen bitterbal moet geven als hij op bezoek komt

Het is een eer als de koning bij je op bezoek komt, maar het is ook best wel een gedoe. Waar moet je allemaal aan denken? Etiquette-expert Jan Jaap van Weering legt het uit.

 
 
Quest
 

Test: hoe Máxima ben jij?

Ze is een van de meest geliefde leden van ons koningshuis: koningin Máxima. Hoe staat het met jouw kennis over haar? Weet je bijvoorbeeld hoe je haar achternaam spelt? Of welke maat schoenen zij heeft?

 
 
Quest
 

5 feiten over oud-Hollandse spelletjes

Koning Willem-Alexander schafte de oud-Hollandse spelletjes af toen hij de baas werd over de invulling van Koningsdag. Toch blijven ze onverminderd populair. Koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen, wie heeft het niet ooit gedaan? Tijd om wat meer te leren over deze vreemde gebruiken.

 
 
Quest
 

Test: hoe Willem-Alexander ben jij?

In deze test leggen we je het vuur aan de schenen. O wee als je je trouwdag bent vergeten of niet meer weet hoe je kinderen eruitzien. Doe de test en kom erachter of jij in de huid van koning Willem-Alexander kunt kruipen.

 
 
Quest
 

7 dingen die je wil weten over Koningsdag

Ook voordat de kleedjesmarkt een nationaal symbool werd, verkochten mensen al hun oude spulletjes op straat. Dat het gebruik zo'n vlucht nam, danken we aan de gemeente Amsterdam. Die organiseerde in 1971 de eerste officiële vrijmarkt.