Maak kans op een danstas + het laatste nummer!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 30 november 2023Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Dans Magazine verschijnt 8 december! 

Laat je in Dans Magazine inspireren door interviews met bijzondere dansers en choreografen en blijf op de hoogte van het laatste dansnieuws. 
Lees in het komende nummer onder andere over: 

  • De verbindende kracht van dans en de hoop op betere tijden in de voorstelling Sol invictus van Hervé Koubi. 
  • Introdans brengt in Swan Lake de geliefde balletklassieker opnieuw tot leven. 
  • De blinde liefde voor salsa: waar kun je leren dansen als je blind of slechtziend bent?

Pre-order het nummer nu zonder verzendkosten en ontvang deze 9 december thuis.

Pre-order


Dansnieuws

Nationale Ballet vermindert CO2-uitstoot met duurzamere artiestenfoyer
In 2022 liet De Nationale Opera & Ballet een carbon-footprint berekening maken. En wat bleek? Van alle CO₂-emissie die Nationale Opera & Ballet veroorzaakt, kwam 16 procent door de catering. Daar gaan waste-smoothies en vegetarische bitterballen nu verandering in brengen.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Droom je van een danscarrière? Lees dan nu ons gratis online magazine Dansopleidingen

Droom jij van een eigen dansschool, dansen bij een gezelschap of een carrière als choreograaf? Kies dan voor een dansopleiding die je kan helpen jouw droom te verwezenlijken. 

Iedere opleiding heeft echter een eigen gezicht en stem, net als jij.  Welke opleiding sluit het meest aan bij wat jij wil? Waar vind je de beste stages? En hoe word je toegelaten? In dit online magazine vind je alles over een groot aantal hbo-, mbo- en vooropleidingen zodat jij een school kan kiezen die bij jou past. 

Daarnaast krijg je handige tips, lees je inspirerende artikelen en bijzondere interviews. Een must read voor iedere dansliefhebber!

Lees verder


Ingezonden mededeling

Beleef het genie van Hans van Manen

Hans van Manen is een van de grootste choreografen van de twintigste eeuw. Aan de hand van iconische filmfragmenten van dansvoorstellingen worden hij en zijn biograaf Sjeng Scheijen geïnterviewd. Voor iedereen die de briljantie van zijn kunstenaarschap van dichtbij wil beleven. 

Rotterdam, zondag 10 december 15:00, interviewer Gijs Groenteman
Amsterdam, donderdag 20 december 20:00, interviewer Joyce Roodnat


‘Eeuwig jong’ blijven? Ga op ballet! 3 redenen waarom ballet helpt tegen veroudering

Bij ballet denk je misschien al snel aan jonge dansers die soepel de meest elegante bewegingen uitvoeren. Maar wist je dat ballet juist ook veel voordelen heeft op latere leeftijd? Naast het trainen van kracht en flexibiliteit heeft ballet een aantoonbaar positief effect op de hersenen. The New England Journal of Medicine publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat dans de enige fysieke activiteit is die gelinkt kan worden aan een lager risico op dementie. En zo zijn er meerdere onderzoeken en experts die stellen dat ballet ouderdom tegengaat. We hebben hier de drie belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Lees verder


7 sporten waar dansers snel goed in kunnen worden

Dans brengt niet alleen artistieke expressie met zich mee, maar ook een reeks vaardigheden die je in staat stellen uit te blinken in andere sporten. Deze vaardigheden, zoals lichaamsbewustzijn, flexibiliteit, kracht, coördinatie en ritmisch begrip, bieden een stevige basis voor het succesvol beoefenen van verschillende andere sporten. Wil je naast het dansen beginnen met een andere sport? Wij zetten 7 sporten op een rijtje waar je als danser zomaar aanleg voor zou kunnen hebben.

Lees verder


Groot worden in de danswereld? Dit zijn 7 wereldsteden met veel kansen voor dansers

Voor dansers met grote ambities, zijn er een aantal grote steden die bruisen van mogelijkheden en een vruchtbare voedingsbodem bieden. Of je nu geïnteresseerd bent in klassiek ballet of hiphop: dit zijn 7 steden op een rijtje die bekend staan om hun bloeiende dansgemeenschappen en kansen voor getalenteerde dansers.

Lees verder


Ingezonden mededeling

Bewegingsvoorstelling Tidal Wave legt fysieke sporen trauma bloot

Op 8 en 9 december gaat Tidal Wave van Roshanak Morrowatian en Charles Pas in première in Theater Bellevue. Overspoeld door herinneringen en overlevingsmechanismen, zoeken zij de sporen van trauma in hun lichaam. Wat blijft over na het breken van de golf? Een intens duet waarin radeloosheid verzachtend kan zijn en ontroering gevonden kan worden in de meest grimmige taferelen. 

Meer weten?


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

Word ambassadeur!

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2023. Alle rechten voorbehouden.