Ontdek een unieke KNM uitgifte
knm logo
75 jaar NAVO in coincard
Bekijk en bestel

Beste meneer/ mevrouw Do

Er zijn maar weinig organisaties die bij hun 75-jarig jubileum nog net zo actueel zijn als bij de oprichting. Een organisatie bij wie dit in ieder geval wel het geval is, is de NAVO. Op 4 april 1949 komt de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie tot leven en 75 jaar later, in 2024, is deze internationale organisatie nog altijd enorm belangrijk. Vanaf vandaag kunt u de nieuwe 75 jaar NAVO coincard bestellen!


Om 75 jaar NAVO te vieren, lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt vandaag alvast een speciale uitgifte: 75 jaar NAVO in coincard. Deze coincard bevat de Nederlandse 50 cent, 20 cent en 5 cent en behoort hiermee tot een klein aantal coincards met drie verschillende Nederlandse munten. Daarnaast komt het herkenbare NAVO logo terug op de uitgifte, evenals de lidstaten die de organisatie inmiddels rijk is*. 


Vier 75 jaar NAVO

De NAVO garandeert de vrijheid en veiligheid van al haar lidstaten en is daarnaast een unieke connectie tussen de Europese leden en Noord-Amerika. Het feit dat de NAVO 75 jaar geleden is opgericht als gezamenlijk verweer van het Westen tegen de Sovjet-Unie en vandaag de dag in een vergelijkbare situatie verkeert, laat het belang van deze organisatie zien. Bestel de 75 jaar NAVO coincard nu!


Morgen lanceren we de allereerste herdenkingsmunt van 2024! Het KNRM 200 jaar Vijfje is vanaf morgenochtend beschikbaar op onze website.


*Op het moment van drukken was Zweden nog geen officieel lid van de NAVO, waardoor het land niet op de coincard is afgebeeld. 

75 jaar NAVO in coincard
Bekijk en bestel
75 jaar NAVO in coincard
Bekijk en bestel

Volg ons

Gegevens wijzigen  Afmelden

© 2024 Koninklijke Nederlandse Munt

Privacy        Voorwaarden

Trustpilot reviews