Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
Nieuwsbrief 20 september 2019
 
Herfstblad opruimen hoeft niet overal
Afbeelding
Herfstblad opruimen hoeft niet overal! De eerste bladeren beginnen te vallen, wat doen we ermee? Is het zaak om elk blaadje op te ruimen met bladblazer, hark of bezem, of kan het ook anders? Of het anders kan, ligt aan de plaats waar het blad ligt. Denk aan plantvakken, het gazon of verhardingen. Blad wat bijvoorbeeld in plantvakken valt kun je het beste laten liggen. Dit is goed voor planten en dieren. Wat kun je het beste per situatie doen? Dat lees je op onze website. Vanaf half oktober plaatsen wij ook bladkorven waar veel grote bomen in de openbare ruimte staan. 
75 jaar vrijheid Boxtel - lezing Hans Dekker
Hans Dekker, zoon van één van de verzetslieden, vertelt het verhaal over hoe het verzet wekenlang de Airborne soldaten verstopt hebben gehouden voor de Duitsers. Waarom zaten zij in de Kampina, waar kwamen ze vandaan en wat was hun bestemming? Kom op zaterdag 21 september om 15.30 naar Bibliotheek Boxtel om het verhaal van Hans Dekker zelf te horen.

Bekijk het evenement
Duurzaam wonen bereikbaar voor iedereen
Afbeelding
Heb jij een energiebesparende maatregelen getroffen in jouw woning? Deel jouw duurzame woonverhaal en meld jouw huis aan voor Nationale Duurzame Huizen Route Inspireer en laat je inspireren! 

Meld jouw huis aan
Boxtel heeft goede hoop op dekking voor begrotingstekort
Het college van B&W van Boxtel is druk bezig met de laatste loodjes voor de begroting van 2020-2023. Het college staat vanwege diverse tegenvallers, voornamelijk in het sociaal domein (jeugdzorg, WMO), voor de opgave om in de begroting van komend jaar een gat van maar liefst 3,5 miljoen euro te dichten. Het college heeft goede hoop in de uitwerking van een dekkingsplan een oplossing te kunnen presenteren aan de raad.

Lees verder
Ben jij een echte keukenprins of -prinses? Meld je aan voor keukenbazen 2019!
Afbeelding
Zit jij in schooljaar 2019-2020 in groep 7 of 8? Doe dan mee met Keukenbazen 2019! Vorm teams van 2 of 3 personen en maak samen een hoofdgerecht klaar. Stuur het gerecht in en deel het via social media. Wie weet sta jij op 5 oktober in de Mega Live Kookbattle!

Meedoen? Je kunt je vanaf nu inschrijven 

Lees meer over Keukenbazen
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
Bekendmakingen

Onze bekendmakingen staan vanaf 1 januari 2014 alleen nog maar op www.officielebekendmakingen.nl. Als we het hebben over officiële bekendmakingen dan gaat het over vergunningen, (verkeers)besluiten, verordeningen, beleidsregels en bestemmingsplannen.